ABA Banden uitstekend op koers dankzij Credion advies

ABA Banden uitstekend op koers dankzij Credion advies

Foto vlnr: Henri Blokland (Credion) en Ben Kasbergen

Toen Ben Kasbergen van ABA Banden Service Stolwijk BV besloot om zijn bedrijfspand te gaan verbouwen nam hij contact op met Henri Blokland, Credion adviseur Gouda-Woerden-Oudewater-De Waarden. Ze kennen elkaar uit de periode dat Henri accountmanager was bij Ben zijn huisbank.

Europees netwerk

In 2005 heeft Ben Kasbergen ABA Banden overgenomen. “ABA Banden bedient de consumentenmarkt, maar hun grootste succes zit in de professionele hoek,” zegt Henri. “Ben heeft veel transportbedrijven in de regio als klant. Ze hebben een 24/7 bandenservice. Als er ergens een vrachtwagen met pech staat wordt het snel opgelost. Ook al is dat in het buitenland. Het bedrijf maakt namelijk gebruik van een Europees netwerk. De uren dat zo’n voertuig stilstaat kost geld.”  ABA Banden is een van de weinige bandenspecialisten die voor de truckbranche een onderscheidende visie en missie durft uit te spreken. ‘We streven ernaar dat elk transportbedrijf de meest renderende kostprijs kan realiseren. En dat we door ons bandenbeleid, transportondernemers ondersteunen in hun kostprijs”, zegt Ben. “Want ook wij moeten milieubewust ondernemen en daarmee is ABA het eerste Nederlandse bandenbedrijf welke de CO2 footprint in haar jaarrekening heeft opgenomen.”

Behoefte-invulling

“We denken niet alleen in producten, maar ook aan een behoefte-invulling. We willen alle bandengerelateerde zaken, zoals brandstofverbruik, zo goed mogelijk onder controle krijgen. Daar zit onze kracht en meerwaarde”, zegt Ben.  ABA Banden won een prijsvraag van Rijkswaterstaat, hoe ze pechgevallen en de CO2 emissie kunnen verlagen. ABA is de eerste bandenleverancier in Europa, die de transportklant jaarlijks een overzicht levert waarbij de relatie banden, CO2 bijdrage, brandstof en kwaliteit bandenonderhoud, inzichtelijk wordt. Het bedrijf werkt samen met verschillende partners. Zo kunnen ze concurrerende prijzen hanteren. De drie bedrijfswaarden van ABA zijn getallen, vertrouwen en afspraak is afspraak.

Forse besparing

Ben heeft Credion ingeschakeld, omdat hij nieuwe kansen in de markt zag. Henri heeft toen het gehele financiële plaatje beoordeeld, en de aanvraag bij de drie grote banken neergelegd. “Je moet zorgen dat je een professionele kredietrapportage hebt en een goed onderbouwd verhaal,” zegt Henri. “Vaak heeft een ondernemer geen tijd en de know-how om dat op te stellen.” Om het financieringsvraagstuk af te stemmen heeft Henri contact gehad met de accountant van Ben.

De huisbankier viel af, omdat ze geen grote stappen konden zetten. Daarmee werden de deuren geopend voor andere partijen. Er bleven twee banken over, die eveneens een voorstel hadden uitgebracht. De Credion adviseur heeft vervolgens alles geïnventariseerd. Het verschil tussen de twee overgebleven banken bleek namelijk niet zo groot. Uiteindelijk heeft Henri geadviseerd om voor de ING te kiezen, mede ook door de goede klik tussen Ben en relatiemanager Maurits Presseisen van ING.

Scherpe bancaire financiering

Het resultaat is een zeer scherpe bancaire financiering, waardoor Ben op jaarbasis fors op de rente- en provisielasten bespaart. Het hele proces is vrij snel verlopen. “Henri heeft er meer voordeel uitgehaald dan ik had verwacht,” zegt Ben. “Hij heeft mij gedurende het gehele proces ontlast en ondersteund. En voor de toekomst houdt Credion de vinger aan de pols als het om mijn financiering gaat.”

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.