Zonder Credion Friesland was de deal niet rondgekomen

Zonder Credion Friesland was de deal niet rondgekomen

Foto vlnr: René van de Graaf (Credion) en Iwan Molenaar

“Ik was op zoek naar een nieuwe onderneming en had deze gevonden in EMtech. Samen met Credion-Valor CF adviseur René van de Graaf heb ik gekeken met welke partij ik voor de  overnamefinanciering het beste in zee kon gaan. René heeft mij begeleid met de waardering van de onderneming en was in staat om met de juiste financiers de onderhandeling in te zetten”, zegt de Friese ondernemer Iwan Molenaar van EMtech.

“Ik was al in gesprek met verschillende banken toen Valor CF mij berichtte om weer eens bij te praten”, zegt Iwan. “Valor had bij mijn vorige overnames een waardebepaling gedaan voor wat een onderneming mag kosten. Zij introduceerde mij bij Credion Friesland met wie het was samen gegaan. Parallel met de bank heeft Credion adviseur René van de Graaf, een voorstel uitgewerkt. Al snel bleek dat Credion echt iets voor mij kon betekenen. Want zonder Credion was de deal niet rondgekomen”, aldus de ondernemer.

"Al snel bleek dat Credion echt iets voor mij kon betekenen"


Hele financieringstraject

René: “Toen Iwan en ik hadden kennisgemaakt, was voor mij snel duidelijk dat dit een fijne samenwerking zou kunnen worden. In dit geval wilde Iwan een mooi bedrijf met veel potentie kopen. Dan maak je een analyse van wat het bedrijf kost en wat uiteindelijk de opbrengsten zullen zijn. Iwan schakelde ons in voor de waardering van de onderneming en het hele financieringstraject. Hij had al bij de reguliere grootbanken aangeklopt, echter het te financieren bedrag lag ver boven de ratio’s van wat een ondernemer kan lenen bij deze partijen.

Passend bij deze transactie

Daarom zijn we op zoek gegaan naar financiers met wie we het beste verder zouden kunnen en wat passend was bij deze transactie. In dit geval was dat de River Bank uit Luxemburg. River Bank werkt alleen met geselecteerde adviseurs en dat is Credion! We hebben met deze partij een prima relatie opgebouwd. En dat schakelt een stuk sneller. De River Bank wilde de gehele financiering voor de overname doen, maar René koos toch voor stapelen. Hij zocht een factoringsoplossing en kwam in deze casus uit bij ABC Finance die tegen betere condities het werkkapitaal kon doen. Met factoring kan EMtech mooi meegroeien in omzet en volume. Daarmee kan het bedrijf het werkkapitaal ook voor de toekomst blijven financieren”

In deze constructie neemt de factoringmaatschappij de debiteuren van de klant over. Zo kan deze de cashflow direct gebruiken voor de operatie en verdere groei van de onderneming. “Ook hier zie je dat een Credion adviseur als financieel directeur acteert. De adviseur is beschikbaar om de juiste dingen te doen als het nodig is en de ondernemer van het juiste advies te voorzien. Dat is de rol die wij als Credion moeten spelen en daar liggen ook onze kansen”, aldus René.

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.