Mede dankzij Credion kunnen we de sprong maken die we voor ogen hebben

Mede dankzij Credion kunnen we de sprong maken die we voor ogen hebben

Foto vlnr: Dick van der Eijk (Credion) en Frederiek Waninge

De jonge, gedreven ondernemer Frederiek Waninge heeft samen met haar partner Tim Hardeveld een boetiekhotel Cozy Pillow (zes kamers) dat de charme van Utrecht omarmt. Het is met een knipoog naar Utrechtse details.

Op de eerste etage staan de typische steegjes centraal, op de tweede etage de grachten en op de derde etage waan je je op de hoogte van de Dom. “Een stukje beleving staat bij ons heel hoog in het vaandel”, zegt Frederiek. “Op de begane grond is damesmodezaak Fred. Het team van Fred is ook het aanspreekpunt van onze hotelgasten. Achter in de winkel hebben we een bar en daar is ook de receptie. Het inchecken gebeurt dus in de winkel. Het is een kledingzaak en boetiekhotel in één.”

Frederiek besloot een heel andere koers te varen. “Een complete make-over van het huurpand zou hoge kosten met zich meebrengen. Credion Utrecht heeft ons goed op weg geholpen”, aldus  Frederiek.

“Een nieuw boetiekhotel in hartje Utrecht”


Credion Utrecht

Frederiek vertelt over de kennismaking met Dick van der Eijk, adviseur van Credion Utrecht: “Ik ken Dick al geruime tijd. Destijds werkte hij bij de Rabobank en was toen mijn accountmanager. We hebben altijd contact met elkaar gehouden. Toen we deze onderneming startten en daar een stukje financiering voor wilden ophalen heeft Dick ons daar weer bij begeleid. Dick is een heel fijn persoon om mee te werken, dus vandaar!”

Crowdfunding

“Het idee kwam al snel naar boven om een deel van de financiering via crowdfunding te doen’’, zegt Dick. “Ik heb aangegeven dat dat zeker een optie kan zijn in combinatie met een lening bij de bank. Aanvankelijk was de bank een optie, echter later hebben we het plan volledig ingestoken op crowdfunding. Dit had te maken met Frederiek haar marketingachtergrond en wat crowdfunding voor haar kan betekenen. Via crowdfunding kon ze online nog meer de crowd aanspreken. En dat was voor Frederiek bijzonder interessant ook vanuit haar visie op marktbewerking en marketing.

Knab Crowdfunding heeft in het crowdfundtraject op een prettige manier meegedacht en gezorgd voor passende invulling via Knab. Het gewenste financieringsbedrag is in korte tijd ruimschoots opgehaald. Het opgehaalde bedrag wordt onder andere aangewend voor de verbouwing en inventaris. Daarnaast hebben Frederiek en Tim zelf ook een stuk eigen vermogen ingebracht.”

Gelijkwaardige samenwerking

“Dick heeft voor ons het  financieringstraject gestroomlijnd en heeft vooraf alle informatie en uitgangspunten met ons besproken”, zegt Frederiek. “Waar we in het plan op moesten letten en wat hij haalbaar achtte qua financiering. Uiteindelijk is dit plan gedeeld met Knab Crowdfunding. 

We hebben met z’n vieren veelvuldig geschakeld en bij elkaar gezeten. Zo hebben we het traject efficiënt kunnen insteken. Het eindresultaat is dus het gevolg van de fijne en gelijkwaardige samenwerking.” Omdat er al goed voorbereidend werk was gedaan, heeft uiteindelijke de crowdfundingperiode slechts twee maanden geduurd. De uiteindelijke funding is gerealiseerd binnen een recordtijd van veertig minuten.

“Dat hebben we dan ook met een borrel gevierd met elkaar. Ik ben heel blij dat we mede dankzij Credion Utrecht de sprong kunnen maken die Tim en ik voor ogen hebben.”

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.