Herfinanciering Tennisclub Uitgeest biedt nieuwe mogelijkheden

Herfinanciering Tennisclub Uitgeest biedt nieuwe mogelijkheden

Foto vlnr: Jan Herman Lap (Credion), Peter Kransberg en Martin Wiegers op de nieuwe padelbaan

De Tennisclub Uitgeest is opgericht in 1949 en viert in 2019 haar 70 jarig bestaan. De club heeft 6 tennisbanen, 2 padelbanen en een fraai duurzaam clubhuis in eigendom. Het sportpark is gelegen in woonwijk De Kleis in Uitgeest.

Padel

Eind vorig jaar is één van de tennisbanen ingeruild voor twee padelbanen om een nieuwe doelgroep aan te spreken, waardoor het ledenaantal weer in de lift zit. Padel is een racketsport die geïntroduceerd is in Nederland omstreeks het begin van de 21e eeuw. In landen als Zuid-Amerika en Spanje is padel een grote sport. Tennisclub Uitgeest is de eerste vereniging in de IJmond waar naast tennis ook padel kan worden gespeeld. 

Duurzame verlichting

Bij de bouw van de padelbanen is LED verlichting aangebracht. Dit levert naast milieuvoordelen ook een besparing van de energie lasten op. Ook de ‘kooien’ waarin het padelspel wordt beoefend zijn van Nederlands fabricaat, om daarmee naast kwaliteit ook de milieubelasting tijdens transport te beperken. Voor de komende jaren wil de club ook verder inzetten op het verder verduurzamen van het park door de overige verlichting te vervangen door LED en het plaatsen van zonnepanelen.

"Na enige onvrede over het renteverlengingsvoorstel van de huisbankier, viel het besluit om uit te kijken naar een andere financier."


Herfinanciering

Eind 2018 benaderde het bestuur van Tennisclub Uitgeest Credion Zaanstreek-IJmond MB RV voor herfinanciering van haar bestaande leningen bij de huisbankier. Na enige onvrede over het renteverlengingsvoorstel van de huisbankier, viel het besluit om uit te kijken naar een andere financier. Na een prettige kennismaking met voorzitter Peter Kransberg, penningmeester Martin Wiegers en voorzitter onderhoudscommissie Peter Groen is de opdracht formeel aan Credion Zaanstreek-IJmond MB RV gegund. Jan Herman Lap van Credion Zaanstreek-IJmond MB RV heeft een financieringsplan opgesteld. Gelet op de duurzaamheid inspanningen van de vereniging is daartoe ook de Triodos Bank gevraagd een aanbieding te doen. De Triodos Bank heeft vervolgens een indicatieve termsheet uitgebracht, welke is voorgelegd aan het bestuur om te kijken of er overeenstemming over voorwaarden en tarieven kon worden bereikt. En dat bleek het geval!

Nieuwe huisbankier

Eind 2018 is de hypotheekakte gepasseerd, waarbij de voormalige huisbankier is afgelost. Vanaf 2019 is Triodos Bank de nieuwe partner voor de komende jaren!

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.