Zonder Credion was het lastig de financiering rond te krijgen

Zonder Credion was het lastig de financiering rond te krijgen

Foto: Johan Hol, Arjan Staal (Credion) en Aart van den Berg

Toen Johan Hol en Aart van den Berg van Markiezen Nederland BV besloten om een groter bedrijfspand (3000 m2) te kopen kwamen ze via hun accountant Stouten & Wijnen bij Credion Rivierenland terecht. Er was meteen een klik tussen de gedreven ondernemers en Credion adviseur Arjan Staal.

Markiezen Nederland is acht jaar geleden klein begonnen, achter de eigen woning in een werkplaats, met de verkoop van zonweringen en veranda’s aan particulieren. Later werd dit uitgebreid met de ontwikkeling en bouw van markiezen. Deze activiteiten hebben een aantal jaar naast elkaar gelopen. Echter de grote groei zit in de verkoop van markiezen die alleen aan de dealer worden verkocht. Daar kunnen ook betere marges in worden gerealiseerd. In 2017 werd de knoop definitief doorgehakt en is het bedrijf op dat spoor verder gegaan. De andere activiteiten werden aan derden verkocht. “We begonnen met honderd markiezen per jaar. In 2018 waren dat er vierduizend en inmiddels zijn dat er vijf”, zegt Johan vol trots.

Kwaliteit en exclusiviteit

“Wat je bij Johan en Aart heel sterk ziet is dat het altijd gaat over kwaliteit”, zegt Arjan. “Ja, kwaliteit en exclusiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. We zijn er altijd mee bezig. En dat is niet altijd vanzelfsprekend in onze branche”, voegt Aart eraan toe. “Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid in het proces, maar ook maatwerk kunnen leveren zijn dan ook heel belangrijk als je je wilt onderscheiden in de markt.”

Groeiambities

Credion adviseur Arjan Staal: “Het bedrijf groeide zo hard, dat beide ondernemers een stap moesten zetten naar grotere huisvesting. In de eerste instantie werd mij gevraagd om, op basis van de ideeën, te kijken naar wat haalbaar was qua financiering en waar het bedrijf zich op kon richten. En dan vanuit de bestaande situatie en het groeiperspectief dat ze voor ogen hadden. Met dat kader ging ik aan de slag. Uiteindelijk werd er een pand gekocht.

Het zijn heel gedreven ondernemers met een duidelijk visie en strategie en weten waar ze naar toe willen. Dan blijft het niet alleen bij mooie plannen. Ook kijken ze voortdurend naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik heb ze geholpen met het realiseren van de financiering. Zoals gebruikelijk wordt door mij bij dergelijke investeringen voor een onderneming een bankenrondje gedaan. De ondernemers hadden in eerste instantie de voorkeur voor de huisbankier. Echter als je zo’n grote stap zet en een financieringsverplichting aangaat, dan is dit ook het moment om ook verder te kijken in de markt. En om daar dan de beste deal uit te halen. Je kunt namelijk echt je voordeel doen om je licht bij meerder partijen op te steken. Dat is uiteindelijk ook gebleken. Ondanks dat de huisbankier de financiering ook graag had willen doen heeft het bedrijf voor een andere bank gekozen. Wij hebben bij die bank het beste voorstel boven tafel weten te krijgen. Een veel scherper aanbod waar beide ondernemers hun voordeel mee konden doen.”

Ontzorging

Johan en Aart zijn bijzonder te spreken over het contact met Credion: “We waren aanvankelijk best wel een beetje huiverig om met een adviseur in zee te gaan. Uiteindelijk moeten we er samen wat aan hebben. In dit geval hadden we behoefte aan een stuk ontzorging. Een beetje rust voor wat betreft de financiering en alles wat er bij een aanvraagtraject komt kijken. Daarom hebben Aart en ik, in samenspraak met onze accountant en Credion, wel deze keuze gemaakt. Arjan begreep meteen wat we wilden en kwam al vrij snel met een plan van aanpak. In het plan was opgenomen wat we konden financieren, hoe de financiering het beste kon worden gestructureerd en waar we aan moesten denken qua rentepercentage en aflossing. Uiteindelijk is het een heel mooi resultaat geworden. Zonder Credion was het lastig geweest om de financiering, tegen de gerealiseerde goede condities, rond te krijgen”, aldus Johan.

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.