Verder groeien met je bedrijf samen met een financieringsadviseur

Verder groeien met je bedrijf samen met een financieringsadviseur

In 14 jaar tijd is DFM Bloemen & Planten gegroeid van 1 vestiging naar 16 vestigingen in de regio Brabant. Door deze groei is er vaak extra werkkapitaal nodig. Maar wat als je er qua financiering niet meer uitkomt bij je huidige bank? Welke weg moet je dan inslaan?

Dit overkwam Arie Hasselman van DFM Bloemen & Planten. Hij schakelde de hulp in van Paul van Tuijl, financieringsadviseur bij Credion. DFM Bloemen & Planten is een echt familiebedrijf. Het wordt geleid door Arie Hasselman en zoon Arjan, maar ook kleinzoon Aron zet zich al in. In totaal is er op dit moment 80 man personeel in dienst en maken zij gebruik van een breed wagenpark.

Niet stilzitten, veel zelf doen

Bij DFM Bloemen & Planten doen ze bijna alles zelf. Het start al ’s morgens vroeg als de bloemen moeten worden ingekocht. ‘Dat gaat nu anders dan vroeger’ zegt Arie. ‘Toen gingen we met een groep naar de veiling, kochten bloemen in, deden een bakkie koffie en reden toen weer terug met een vrachtwagen vol bloemen’. Nu gaat alles online en zit zoon Arjan al vroeg achter de computer. De bloemen halen ze zelf op in Aalsmeer, maar ook in Duitsland. Daarna maken ze de bloemen verkoopklaar op hun hoofdvestiging in Heesch. Vervolgens worden de bloemen vervoerd naar de diverse vestigingen in de regio. Doordat ze het hele proces zelf in handen hebben zijn ze ook flexibel. ‘Mocht er in een winkel echt te weinig bloemen zijn kunnen we binnen 1 minuut de planning omgooien en zorgen dat er nieuwe voorraad komt’.

Groei = extra werkkapitaal

Door de groei van de onderneming was er vaker extra werkkapitaal nodig. Helaas ging dat de laatste jaren bij hun huisbank niet zo makkelijk. ‘Het vertrouwen was weg’, aldus Arie. Daarom heeft hij aan Paul van Tuijl van Credion gevraagd om te kijken wat er verder mogelijk is. ‘Ik kan een heleboel dingen goed, maar een financiering niet. Ik doe dit niet iedere dag, dus liever hou ik me er niet mee bezig en besteed ik het uit aan iemand die er verstand van heeft. Paul ging op pad om te kijken naar een passende financiering voor DFM Bloemen & Planten. ‘Bij een dergelijke financiering maak ik altijd eerst een zogenaamde quick scan om te kijken wat er mogelijk is. Dit is namelijk mijn dagelijkse werk dus ik weet wat kan bij welke partij en wat niet. Uiteindelijk ben ik samen met Arie en ING om tafel gegaan. Ik spreek zowel de taal van de ondernemer, als die van een bankier en daarom kan ik goed de verbinding leggen.‘

En met succes want bij ING was er wel ruimte om te financieren. Ook Arie heeft sinds kort goed contact met de adviseurs van ING. Ze hebben hem geholpen met het oversluiten van het betaalverkeer voor de diverse vestigingen. Een spannende klus, want het is belangrijk dat het betalingsverkeer soepel verloopt. 'Paul en de Adviseur Zakelijk van ING hebben me goed geholpen en helpen me nog steeds. Het enige wat ik nog fijn zou zijn is dat ik voor simpele dingen de telefoon kan pakken en een centraal team bij ING kan bellen. Ik wil daar niet altijd mijn Adviseur Zakelijk mee lastig vallen’.

Klik hier voor het artikel op de site van ING.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.