Primeur: combinatie zakelijke en particuliere financiering

Primeur: combinatie zakelijke en particuliere financiering

Rowena Weggelaar is 14 jaar en een getalenteerde amazone. Ze rijdt wedstrijden op internationaal niveau en ze zet alles op alles om zich te kwalificeren voor het EK in 2019. Ze heeft drie pony’s. Deze staan bij Stal Spikkerhoeve in Asenray-Roermond, die eigendom is van haar ouders Rob en Nelly Weggelaar. Rowena en haar ouders wonen in een bungalow bij de manege. Het is de bedoeling dat zij over enkele jaren de stal van haar ouders overneemt. Hierop vooruitlopend willen Rob en Nelly de zaken financieel goed op orde hebben. Financieel adviseur Marcel Janssen van Credion Zuid-Limburg heeft hen daarbij geholpen.

Rob Weggelaar vertelt: “Ik heb Stal Spikkerhoeve een aantal jaren geleden samen met mijn broer geëxploiteerd. De samenwerking liep helaas niet lekker. Daarom ben ik er uitgestapt. Toen het bedrijf dreigde om te vallen en verkocht moest worden ben ik naar de bank gegaan om te kijken of ik het kon overnemen. Banken zijn echter terughoudend met het verstrekken van leningen in de paardenhouderij. Wij kregen dan ook geen lening, ook al hebben we er een gezond en zeer winstgevend bedrijf – All-in Car Cleaning in Swalmen– achter staan. Uiteindelijk hebben wij in 2016 via een omweg en met behulp van een particuliere geldverstrekker het bedrijf op onze naam kunnen krijgen. Nu, twee jaar later, vonden we het een goed moment om de lening te herfinancieren. “

Complexe financieringsaanvraag

Rob en Nelly vragen Jean van Birgelen van het gelijknamige advieskantoor VBA om de financiering van woonhuis en manege voor hen te regelen, maar de banken willen nog steeds geen lening verstrekken voor de manege. Jean besluit daarop contact te zoeken met Marcel Janssen van Credion Zuid-Limburg. Marcel: “Het ging om een complexe financieringsvraag. Er was veel tijd voor nodig, maar ons geduld is beloond. We hebben uiteindelijk binnen de organisatie van RegioBank, als een van de merken van de Volksbank, een hele mooie combinatie kunnen maken van een zakelijke- en een particuliere lening tegen aantrekkelijke tarieven. Ik kan wel zeggen dat we met deze gecombineerde financiering een landelijke primeur hebben. Wat ik ondernemers wil meegeven? Ga niet bij de pakken neerzitten bij een afwijzing van de bank, maar kijk verder. De adviseurs van Credion helpen u daar graag bij. “

Goede samenwerking

Rob en Nelly zijn blij dat ze binnenkort naar de notaris kunnen om hun handtekeningen te zetten. Over de samenwerking met Credion zijn ze tevreden: “Marcel is een prettig persoon om mee samen te werken en een deskundige partner. Hij heeft zich samen met Jean van Birgelen van VBA en RegioBank uit St. Odiliënberg en Ralph de Jong voor het zakelijke deel van de financiering heel goed ingezet voor onze zaak.“

Foto: Ralph de Jong (SNS Bank), Marcel Janssen (Credion), Jean van Birgelen (Van Birgelen Assurantien VBA), Rob Weggelaar, Nelly Weggelaar en paard Billie