Explosieve groei Beds & Bedding dankzij financiele injectie via Credion Zwaagdijk

Explosieve groei Beds & Bedding dankzij financiele injectie via Credion Zwaagdijk

Begin dertigers Roy en Donny Heruer zijn de derde generatie in het familiebedrijf Beds & Bedding. Dit jaar viert het bedrijf, met vestigingen in Amstelveen en Zaandam, haar 65-jarig jubileum. Tijdens de overgang van de eerste naar de tweede generatie is de focus verlegd van bedtextiel naar bedden en matrassen.

Toen de gebroeders Heruer de zaak overnamen, besloten ze zich te richten op het exclusieve(re) segment in bedden, matrassen en bedtextiel en de zaak te moderniseren.

Familiebedrijf

Vanaf het moment dat ik kon lopen heb ik de wens gehad om in de zaak te stappen. Mijn broer heeft eerst meer om zich heen gekeken, maar stapte ook in het familiebedrijf,” vertelt Donny. “De crisis was lastig. We gingen terug van zes naar twee vestigingen en door familieomstandigheden concentreerde mijn vader zich op de familie. Op dat moment namen wij de zaak over en besloten we een heel andere koers te varen. Tijdens de crisis lag de nadruk voor veel bedrijven op ‘veel voor weinig’. Wij hebben altijd gedacht dat het andersom moest.” Een goede keuze, want sindsdien groeit het bedrijf met 30 tot 40% per jaar. “Er was veel oud zeer dat weggewerkt moest worden. Daarnaast  dachten we veel harder te kunnen groeien als we een financiële injectie zouden krijgen. Een complete make-over van de panden zou hoge kosten met zich meebrengen.”

Meer geld nodig

De steun van onze leveranciers tijdens de doorstart hielp ons goed op weg, maar we hadden nog  meer geld nodig om de switch te kunnen maken. “Een nieuwe huisstijl en een website, met de nadruk op online verkoop, waren namelijk ook onderdeel van het plan.” Cees Jan de Jager, adviseur van Credion Zwaagdijk, vertelt over de eerste kennismaking met de broers: “Vanuit Omnyacc accountants en adviseurs hebben wij ons ruim vijf jaar geleden verder gespecialiseerd in bedrijfsfinancieringen. De aansluiting bij Credion leverde ons een breed netwerk aan kredietverstrekkers op, waarmee we voor veel klanten een financiering hebben gerealiseerd. Via onze relatie administratiekantoor Kersten in Bovenkarspel werden we betrokken bij het financieringsvraagstuk van de familie Heruer.”

Financieringsaanvraag

“De broers zijn moderne retailers; ze hebben een goede visie op marktbewerking en marketing,” vindt Cees Jan. “Samen met het administratiekantoor en mijn collega William van Haaster is de financieringsaanvraag opgesteld en bij verschillende banken uitgezet. De uitdaging lag in het feit dat de broers nog als starters gezien werden, hoewel ze jarenlang ervaring hebben. Banken willen het liefste een lang trackrecord van de ondernemers waar ze zaken mee doen. In onze aanvraag hebben we daarom uitgebreid aandacht besteed aan hoe de ondernemers zouden omgaan met eventuele zwakke punten en risico’s die kunnen ontstaan.”

“Dat ze zich goed konden presenteren in de gesprekken met de bankiers heeft zeker geholpen. Dit was een mooie co-productie tussen de boekhouder, klant en Credion. In  de gezamenlijkheid kom je verder, daar ben ik van overtuigd.”

Groei realiseren

Het gevoel en aanbod bij één van de banken was goed. “We zijn blij dat we de sprong kunnen maken die we voor ogen hadden. Toen we het zelf probeerden, was er geen bank die met ons wilde praten of we kregen te maken met enorme rentes. Cees Jan’s begeleiding werkte enorm goed en we hadden 100% vertrouwen in zijn toegevoegde waarde. Dat bleek terecht, want het voorstel dat we kregen van de bank paste wél bij onze situatie en wensen. We raden hem aan bij iedereen die in dezelfde situatie zit als wij,” aldus Roy. “Dankzij deze financiële injectie kunnen we ook dit jaar een enorme groei realiseren en daar zijn we erg blij mee!”

Meer weten?

Weten welke financieringsmogelijkheden er voor uw bedrijf zijn? Het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering begint met een goed gesprek. Neem daarom contact op met een vestiging bij u in de buurt en maak een kosteloze afspraak met een van de adviseurs.