Credion Rotterdam helpt Cre-Uit met factoring oplossing via Gemunt

Credion Rotterdam helpt Cre-Uit met factoring oplossing via Gemunt

Ali Osman Ermis is directeur van Cre-Uit, een bureau dat gespecialiseerd is in het uitzenden en detacheren van professionals in de industriële sector. Terughoudendheid van deze sector, ten tijde van de crisis, zorgde voor een aantal jaren van verminderde exploitatie. Vanaf eind 2016 werd er echter weer volop geïnvesteerd in de petrochemische industrie. De toeleveranciers moesten hun capaciteit opschalen om grootscheepse projecten uit te kunnen voeren.

“Hierdoor kwamen we vast te zitten met ons werkkapitaal,” vertelt Ali. “Via een kennis kreeg ik de tip om eens bij banken te informeren wat zij voor ons konden betekenen. Helaas lukte het mij niet om bij de ABN en de ING een krediet te krijgen.”

Groei

Via een contactpersoon kwam Ali vervolgens bij Credion Rotterdam terecht. Adviseur Dick Nonnekes begreep waar zowel het pijnpunt voor de banken als voor Ali zat. “Door de mindere jaren tijdens de crisis kon Cre-Uit niet bij een bank terecht. Ondanks dat het bedrijf nu een mooie groei doormaakt, worden de resultaten uit het verleden meegenomen in de beoordelingen van de banken. Tegelijkertijd is die groei de reden dat Ali behoefte heeft aan een financiering.”

Financiële plaatje

Dick ging om tafel met Ali om een compleet beeld te krijgen van de casus en mogelijke oplossingen. “De historie van het bedrijf, het financiële plaatje en het probleem waren me snel duidelijk,” zegt Dick. Ali licht toe: “Mijn grootste uitdaging is gecentreerd rondom één van mijn debiteuren. Bij al mijn andere debiteuren kan ik de periode van facturering tot betaling prima overbruggen. Bij deze debiteur heb ik ongeveer 30 man personeel gedetacheerd en het bedrijf hanteert een betaaltermijn van 60 dagen.”

Gemunt

“Natuurlijk heeft Cre-Uit een uitdagende periode achter de rug, maar de huidige cijfers tonen een duidelijk stijgende lijn” vertelt Dick. “Ik heb dus gekeken bij welke partners ik deze financieringsvraag kon neerleggen. In eerste instantie heb ik gekeken of er ook banken meegenomen konden worden in dit spectrum, omdat zij vaak het goedkoopste krediet hebben. De banken wilden niet en toen heb ik Gemunt benaderd. Gemunt richt zich op factoring voor het MKB en samen hebben we bekeken wat zij voor Cre-Uit konden betekenen. De financieringsbehoefte zou al opgelost zijn als Gemunt de debiteur zou overnemen die voor de grote financiële uitdaging van Ali zorgde. In dit proces heeft Gemunt heel prettig meegedacht, waardoor we in een heel kort tijdsbestek overeenstemming hebben bereikt met de debiteur, Cre-Uit en Gemunt.”

Ali is erg tevreden over de oplossing: “Ik kreeg heel snel een oplossing voor mijn financieringsbehoefte en in vergelijking met andere factoringpartijen is Gemunt ook nog een ‘goedkope’ partij om zaken mee te doen. Ik ben dus heel tevreden over de samenwerking met Dick. Hij is heel erg ervaren, heeft goede contacten, denkt in oplossingen en kan erg goed aansturen.”

Meer weten?

Weten welke financieringsmogelijkheden er voor uw bedrijf zijn? Het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering begint met een goed gesprek. Neem daarom contact op met een vestiging bij u in de buurt en maak een kosteloze afspraak met een van de adviseurs.