Bliksem snelle financiering door samenspel van Credion, Grant Thornton en Raevast

Bliksem snelle financiering door samenspel van Credion, Grant Thornton en Raevast

Sinds 2006 onderhoudt, transformeert en renoveert Raevast uit Zoetermeer panden voor  (institutionele) beleggers en investeerders. Het bedrijf maakt een enorme groei door, waardoor het kantoor en de opslagruimte in het huidige eigen pand te klein is geworden. Hierdoor worden kansen gemist en de groei belemmerd. Tijd dus voor een nieuw pand.

“Dit is geen makkelijk traject geweest,” stelt Marcel Woutersen, eigenaar van Raevast. “Ik wil geen tussenstap maken met de kans dat we na drie jaar weer moeten verhuizen. Er is weinig onroerend goed beschikbaar dat aan onze eisen voldeed en geschikte nieuwbouw was in Zoetermeer ook niet voor handen.”

Verduurzaming van vastgoed

Marcel signaleert dat de markt steeds meer behoefte heeft aan toepassing van nieuwe en duurzame technieken en producten. “Inmiddels bestaat 25% van onze omzet uit het verduurzamen van panden. Mijn wens is dan ook om een Duurzaamheidscentrum in te richten waarmee ik opdrachtgevers beter kan begeleiden bij deze transitie. Deze plannen bespreek ik regelmatig met strategisch adviseur  Egbert Jan Blonk, partner bij Grant Thornton.” Het heeft er toe geleid dat Marcel in oktober 2017 naar zijn overbuurman is gestapt. Een voormalig garagebedrijf dat te koop stond en ruim vier keer de oppervlakte van het huidige pand beslaat. Een ambitieus project dus. Na een prettige onderhandeling werd de koop gesloten.

Deal team

Daarna is er snel geschakeld en een deal team samengesteld. Via Hassefras Assurantiën is adviseur Michel Bierhuizen van Credion Gouda, Woerden en Oudewater in contact gebracht met Marcel. “Na een kennismakingsgesprek en een QuickScan, heb ik snel geschakeld en met Egbert Jan het kredietmemorandum opgesteld. Deze samenwerking werkte perfect, met korte lijnen en snelle onderlinge reacties.” Dat blijkt, want als de banken inzage willen hebben in de jaarcijfers 2017, worden deze door Grant Thornton al op 10 januari 2018 aangeleverd.

Gestapelde financiering

Michel vertelt: “Zoals gebruikelijk bij grote investeringen, klop ik eerst aan bij (meerdere) banken. Dat heb ik nu ook gedaan, mede door de tijdsdruk. In het memorandum werd een gestapelde financiering voorgesteld, middels de inbouw van Staatsgarantie. Na intensief contact met alle betrokkenen kwam huisbankier ING op 30 januari 2018 met een offerte. Daarna ging het snel, want op 5 februari vond de overdracht van het pand al plaats.”

De plussen en minnen

De begeleiding door Credion had veel toegevoegde waarde voor Marcel. ‘Dat zit in de volledigheid van het dossier, de aanvraag, het memorandum en de begeleiding gedurende het traject. Het anticiperen op wat er gaat spelen en nét dat duwtje in de juiste richting. Vervelend vond ik de overschrijding van tijdlijnen bij de financiers. In mijn business is dat not done. Desondanks ben ik super blij met het  eindresultaat!’

Meer weten?

Weten welke financieringsmogelijkheden er voor uw bedrijf zijn? Het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering begint met een goed gesprek. Neem daarom contact op met een vestiging bij u in de buurt en maak een kosteloze afspraak met een van de adviseurs.