Credion helpt snelgroeiend Ditio met twee financieringsoplossingen

Credion helpt snelgroeiend Ditio met twee financieringsoplossingen

‘Projecten in balans voor het succes van onze klant’. Dat is de missie van het  snelgroeiende en in 2011 opgerichte Ditio. Via consultants en professionals levert het bedrijf kennis, informatie en oplossingen aan grote, internationale bedrijven in onder meer de on- en offshore, infra, de energiebranche en de olie-en gasindustrie.

Mark Buytelaar, adviseur bij Credion, kent Ditio directeur Arjen Elderson al vrij lang vanuit zijn eigen netwerk. ‘In de zomer van 2017 kwamen we elkaar weer tegen bij een etentje van een andere relatie. Ik wist dat Arjen in het verleden een aantal andere bedrijven succesvol heeft opgebouwd en verkocht. Op dat moment hoorde ik dat hij samen met Rick Ardts een nieuw bedrijf in de detachering begonnen was.’

Grote groeiambities

‘Ditio is heel erg hard aan het groeien. En om die groei mogelijk te maken, moet je wel je financiële huishouding op orde hebben. Alleen dan weet je of je de zekerheid hebt om door te kunnen groeien,’ vertelt Arjen. ‘Om die reden heb ik Mark, vanuit zijn functie als adviseur bij Credion, gevraagd om hulp. Mark vond het direct een mooie uitdaging en gaf aan zeker iets te kunnen betekenen.’ Mark licht toe: ‘Grote groeiambities en het realiseren van snelle groei kunnen alleen werkelijkheid worden met behulp van financiering. Als een bedrijf hard groeit, dan merk je namelijk dat de kosten enorm oplopen én dat het langer duurt voor debiteuren betalen. Daarom moeten deze bedrijven debiteuren vaak bevoorschotten.’

Snel geld beschikbaar

‘Er zijn verschillende oplossingen waarbij de klant haar debiteuren kan inzetten als zekerheid voor een financiering. Voor Ditio zijn we gekomen tot een kortetermijnoplossing én een structurele oplossing. Voor de eerste oplossing kwamen we uit bij Gemunt. Een partij in factoring voor het MKB die exclusief samenwerkt met Credion. Via Gemunt is bevoorschotting per factuur mogelijk,’ vertelt Mark. ‘Bij Boozt24 vonden we de structurele oplossing. Boozt24 is een nieuw soort oplossing die voor veel klanten voordeliger is. Hier kon Ditio een continue kredietlijn realiseren op basis van de debiteurenportefeuille. Er is snel geld beschikbaar, waardoor Ditio kan doorgroeien en nieuwe medewerkers kan aannemen.’

Sparringpartner

‘Zeker voor snelgroeiende, jonge organisaties is het prettig om aan de ‘voorkant’ een sparringpartner te hebben. Bij banken worden ze vaak te klein gevonden om een eigen accountmanager te krijgen en daarnaast passen ze minder goed bij de, vaak traditioneel opererende, banken. Credion biedt ook nog een ander voordeel ten opzichte van banken: ons aanbod in financieringspartijen is vele malen groter. Hierdoor kunnen er verschillende alternatieven worden afgewogen en is er geen afhankelijkheid van één partij,’ zegt Mark.

Samenwerking

Arjen is zeer tevreden over de samenwerking met Credion. ‘Het is fijn om samen te werken met een dedicated accountmanager vanuit Credion. Verder is Mark allround inzetbaar en heeft hij veel ervaring op het gebied van financiën in combinatie met start- en scale-ups. Mark legde meerdere alternatieven op tafel, waaruit wij de meest efficiënte en effectieve keuze konden maken. Hij is heel open en to the point, hij vraagt door tot hij het snapt en koppelt vervolgens direct terug wat er wel of niet mogelijk is. Die pragmatische, recht door zee aanpak werkt ontzettend prettig!’

Financier uw groei

Vanuit welke situatie u ook wilt gaan groeien met uw bedrijf, een goede voorbereiding, uitgewerkt in een doordacht groeiplan vergroot de slagingskans. Credion adviseert u hier graag over.