Credion Heerhugowaard helpt De Groene Linde bij realisatie van droom en pensioen

Credion Heerhugowaard helpt De Groene Linde bij realisatie van droom en pensioen

Marjanne Leeuwrik-Kolijn en haar man Ton van familiebedrijf De Groene Linde droomden van een voormalig café in Drenthe om te wonen en werken. De ondernemers verkopen gecomponeerde etherische olie. Het zijn geurfrequenties met een werking op het energetische vlak. Marjanne maakt mengsels die gerelateerd zijn aan levens- en persoonlijke ontwikkelingsthema’s, maar ook companygeuren voor bijvoorbeeld lingeriezaken.

Ze staken hun licht op bij Credion Heerhugowaard om te zien of hun droom werkelijkheid kon worden. In eerste instantie leek dit het geval. De adviseur waarmee ze eerst om tafel zaten, vertrok echter naar een nieuwe baan en zijn taak werd overgenomen door Kees Kiemel. Kees had een andere mening over de haalbaarheid van de plannen en onderbouwde dat. ‘We gingen best gedesillusioneerd weg,’ vertelt  Marjanne. ‘Op basis van de eerste gesprekken hadden we ons huis al in de verkoop gezet en we hadden ook al verschillende biedingen ontvangen.’ Kees vertelt dat het voor hem ook geen leuke boodschap was om te brengen: ‘De combinatie van wonen en werken in één pand was lastig door de regels die gelden voor privé financieringen. Ik heb toegelicht waarom ik vermoedde dat het niet haalbaar was.’

Nieuwe situatie

‘Per toeval veranderde onze privésituatie, waardoor we besloten in Heerhugowaard te blijven en even helemaal te herijken,’ blikt Marjanne terug. Kees bekeek de nieuwe situatie en gaf aan dat blijven wonen in Heerhugowaard in combinatie met een uitbreiding de beste oplossing was. Dus gingen ze op zoek naar een bedrijfspand. ‘Per toeval stuitten we op een nieuwbouwproject. In eerste instantie zochten we een huurpand. Tot we voor een pand stonden en iemand die toevallig kwam aanrijden vroeg of kopen geen optie was. Diezelfde middag namen we een optie op de aankoop van het pand. De grote tussenunit wordt na de bouwvak 2018 opgeleverd. ‘Het pand past helemaal bij ons bedrijf. We hebben er echt het natuurgevoel door de mooie bomensingel en de schaapjes die vlakbij staan.’

Kees schreef een ondernemingsplan, zocht naar oplossingen en ging mee naar de verkoper van het nieuwe pand. ‘Mijn doel was om Marjanne en Ton te ontzorgen. We hebben meerdere banken gevraagd en aanbiedingen gekregen. Na onderhandeling lagen ze qua rente dichtbij elkaar, dus de ondernemers hebben gekozen voor de bank waar ze het beste gevoel bij hadden.’

‘Het allerfijnste is dat het pand over 15 jaar van ons is,’ vertelt Marjanne. ‘Een mooi pensioen voor onze oude dag. We zijn heel tevreden over de samenwerking met Kees, ondanks dat het begin zeker niet makkelijk was. Hij heeft alle gesprekken fantastisch gedaan en ons ook een hoop geld bespaard. Kees is een fijn persoon om mee te werken; heel rustig, heel zakelijk en goed onderlegd.‘ 

Meer weten?

Neem contact op met ons kantoor in Heerhugowaard. Per 1 maart 2018 is Credion Heerhugowaard gevestigd aan de W. M. Dudokweg 27 in Heerhugowaard.