Credion Zeeland realiseert toekomstbestendige financiering voor Smulders Groep

Credion Zeeland realiseert toekomstbestendige financiering voor Smulders Groep

Van (markt) handel in kleding en huishoudtextiel naar een toonaangevende webshop in dekbedovertrekken, hoeslakens en dekbedden. Het succesverhaal van Smulderstextiel.nl.

Inmiddels is Smulderstextiel.nl landelijk bekend door samenwerking met televisieprogramma’s op RTL 4 en SBS6, heeft men een assortiment van 13.000 producten in het eigen magazijn in Kapelle (Zeeland) , behaalt men een marktaandeel van ruim 5%, scoort men jaarlijkse groeipercentages van 35% en is vandaag voor 13.00 uur besteld zelfs vandaag nog geleverd.

Toekomstbestendige financiering

Dat een dergelijke ontwikkeling veel van een organisatie vraagt is duidelijk. Een passende financieringsstructuur is daarbij eveneens van groot belang. Medio 2017 werd Credion Zeeland, onderdeel van Schipper Groep, gevraagd het herfinancieringsverzoek voor te bereiden om tot een toekomstbestendige financiering te komen voor de Smulders Groep.

Na een intensieve voorbereiding en een juiste afstemming met de ondernemers kon een uitvoerig financieringsmemorandum aan de banken worden aangeboden. Naast een duidelijke beschrijving van de onderneming, de structuur en haar strategie werd het memorandum eveneens voorzien van een uitgebreide financiële onderbouwing, zowel historisch als toekomstgericht. Op basis hiervan werden zowel ABN AMRO Bank als Rabobank en ING Bank verzocht een voorstel uit te brengen voor een passende financieringsstructuur.

Passende financieringsstructuur

Na diverse gesprekken bleek de huisbankier het best in staat om binnen de gestelde tijdlijnen het best passend een bindend voorstel uit te brengen. Na de fine-tuning op details, waarbij een prima wisselwerking plaatsvond tussen ondernemers, Credion-adviseur en bankier, kon de gewenste financiering tijdig worden geeffectueerd.

Meer weten?

Voor verdere informatie omtrent dit project of willen weten wat Credion voor u kan betekenen, neem dan contact op met:

Credion Zeeland
Hans van Dienst
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (0113) 25 33 11
E-mail: hvandienst@credion.nl

Credion Drechtsteden
Dick de Jong
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (078) 622 11 31
E-mail: ddejong@credion.nl