Snel en slagvaardig in werkkapitaalfinanciering

Snel en slagvaardig in werkkapitaalfinanciering

Onlangs werd de adviseur van Credion Drechtsteden benaderd door een accountmanager van een grootbank uit de regio. Een klant van hem zat aan het bancaire plafond, maar deze accountmanager wilde onderzoeken of er aanvullende, alternatieve financieringsmogelijkheden voor zijn klant waren. Zelf had deze adviseur geen toegang tot deze kanalen.

Het ging om een bouw-gerelateerde onderneming die na de crisis nog niet aan de vermogenseisen van de bank kon voldoen. Wel was de cash flow al geruime tijd op orde, maar nog onvoldoende om de groei van de omzet intern te kunnen financieren. Door groei in aantal en omvang van de orders van grote opdrachtgevers, zoals woningcorporaties en vastgoedbeheerders, steeg de kredietbehoefte.

Als alternatief heeft Credion Drechtsteden, evenals Credion Zeeland onderdeel van Schipper Corporate Finance, de financieringsaanvraag bij Lendico voorgelegd, waar de financiering binnen één week was geregeld én bijgeschreven op de rekening van de onderneming.

Meer weten?

Wilt u meer informatie omtrent dit project of wilt u weten wat Credion voor u kan betekenen, neem dan contact op met:

Credion Drechtsteden

Dick de Jong
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (078) 622 11 31
E-mail: ddejong@credion.nl

 

Credion Zeeland

Hans van Dienst
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (0113) 25 33 11
E-mail: hvandienst@credion.nl