Credion Rotterdam-Rijnmond KvO helpt kansspelautomaten exploitant razendsnel aan financiering

Credion Rotterdam-Rijnmond KvO helpt kansspelautomaten exploitant razendsnel aan financiering

J. Wetsteijn Beheer BV uit Dordrecht is een familiebedrijf dat met haar werkmaatschappij kansspelautomaten exploiteert in horecagelegenheden. Het bedrijf heeft een pittige tijd achter de rug sinds de invoering van de wet op kansspelbelasting, maar timmert ondertussen hard aan de weg met een open blik richting de toekomst.

Petra Lichtenberg, adviseur bij Credion Rotterdam-Rijnmond KVO, kent Dennis Wetsteijn nog vanuit ING-tijd. ‘Via LinkedIn hebben we altijd contact gehouden en op een dag belde ik Dennis om te vragen hoe de zaken ervoor stonden.’ Dennis vult aan: ‘Het toeval wil dat een bevriende zakenrelatie me net verteld had dat hij zeven horecapanden wilde verkopen. Hij zei dat als ik de financiering rond kreeg, ik het recht op eerste koop had. Voor mij was het de eerste keer dat ik overwoog om panden te kopen. Normaal plaats ik automaten en nemen wij de service voor onze rekening tegen een bepaalde vergoeding. Het is voor mij een stuk aantrekkelijker om een pand te bezitten en dat zelf te exploiteren, omdat het gemakkelijker is om kansspelautomaten op zo’n locatie te plaatsen.’

Bancaire financiering

Dennis vertelt: ‘Ik had al contact gezocht met mijn huisbankier. Helaas vond de bank de concentratie horecapanden te hoog en werd de financieringsaanvraag na drie maanden wachten afgewezen.’ ‘Dennis klopte bij mij aan met de vraag of ik hem kon helpen door een aantal andere partijen vanuit Credion te benaderen,’ blikt Petra terug. ‘Ik ben bekend met de branche en met het bedrijf. Daarnaast heb ik veel ervaring als het gaat om de werkwijze en procedures van banken. Regelmatig worden binnen Credion alternatieve financieringsbronnen aangeboord, maar in het geval van deze case was een bancaire financiering passender.’

Mooie uitdaging

Dennis was zeer tevreden met de goed onderbouwde prospectus die Petra heeft gemaakt en die vervolgens naar vijf partijen is gestuurd. ‘Niet alle partijen reageerden enthousiast. Rob Reedijk van de Rabobank Rotterdam had slechts een paar aanvullende vragen die beantwoord moesten worden.’ De aanvraag had een Loan to Value van 36% (financiering ten opzichte van de marktwaarde) en is halverwege de maand juli ingediend. De Rabobank vroeg wanneer de zaak rond moest zijn. Serieus doch sceptisch antwoordden Petra en Dennis: 1 augustus 2017. ‘Een mooie uitdaging’, concludeerde de Rabobank op een vrijdagmiddag. En ze voegden de daad bij het woord. Binnen twee weken zette Dennis zijn handtekening onder het contract.

Persoonlijk, korte lijnen en snel

‘Het contact met Petra was fantastisch,’ zegt Dennis. ‘Persoonlijk, korte lijnen en snel schakelen. Wat ik daarnaast écht heel leuk vond, was de uitnodiging die ik ontving voor de Masterclass Vastgoed die Credion organiseerde. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan, nieuwtjes gehoord en vond het een erg fijne aanvulling op het traject dat ik kort daarvoor met Petra had afgerond.’