Utrecht City Concepts krijgt groeifinanciering voor Malie Hotel dankzij Credion

Utrecht City Concepts krijgt groeifinanciering voor Malie Hotel dankzij Credion

In mei 2016 viel het oog van de ondernemers Hans Pieters, Paul Westra en Christiaan Vos van Utrecht City Concepts (UCC) op het Malie Hotel in Utrecht Oost. De  onderhandelingen werden gestart en een Letter of Intent werd ondertekend. UCC doet sinds 2003 naar volle tevredenheid zaken met Credion in Utrecht, voor het neerzetten van succesvolle hospitality concepten als Eye Hotel en Mother Goose. Niet meer dan logisch dus dat ze voor de financiering van het hotel opnieuw bij adviseur Boudewijn Joosen aanklopten.

“Het grootste voordeel vinden wij dat er naar een oplossing wordt gezocht door een financieringsexpert zoals Boudewijn. Zo’n specialist weet altijd meer en kijkt veel breder dan een bank zou doen. Boudewijn beschikt over de juiste contacten en weet precies hoe alle processen horen te verlopen. Het levert ons veel tijdsbesparing op,” vertelt Hans.

“Nadat de Letter of Intent was ondertekend benaderde Hans ons om de financiering te arrangeren,” zegt Boudewijn. “Het was een tamelijk complexe transactie, waar financieringsdeskundigen, een fiscalist, een transactieadvocaat en een fusie/overname advocaat aan te pas kwamen. En omdat duurzaamheid en het vergroenen van het pand een belangrijke rol zouden gaan spelen, is ook daarvoor een deskundige bij de zaak betrokken. De ondernemerszelf willen graag duurzaam en groen ondernemen en zetten dat handig in als marketingtool. Ook banken vinden ‘groen’ ondernemen een pré. Het biedt mogelijkheden om ‘groen’ geld te lenen tegen een lagere rente.” 

Uitdagende case

De totale gewenste investering voor de exploitatie en het vastgoed bedroeg 7 miljoen. Daarvan is 5 miljoen bij de bank gefinancierd en de rest eigen inbreng. Ook werd er een kleine vendor loan afgesloten. “Het is vooral prettig om te merken dat banken weer bereid zijn te investeren in goede horeca. De staat van dienst van de ondernemers helpt natuurlijk ook mee,” geeft Boudewijn aan. “Deze case was behoorlijk uitdagend, omdat er sprake was van een aandelenovername werden namelijk ook leverancierscontracten overgenomen.” Hans is uitermate tevreden met de financiering: “We vinden het erg prettig dat het hele voortraject en de nazorg zelfstandig door Boudewijn zijn opgepakt. Daardoor hoefden wij alleen op de noodzakelijke momenten aan te schuiven bij de gesprekken. De transactie is afgerond en we verwachten dat het Malie Hotel volgend jaar getransformeerd is tot een Utrecht City Hotel.”

Vastgoedfinanciering?

Er zijn verschillende vormen van vastgoed en voor elk daarvan is een specifieke aanpak nodig om een passende vastgoedfinanciering te realiseren. Credion heeft oplossingen bij onroerend goed in eigen gebruik en bij verhuurd onroerend goed. Oplossingen waardoor u zelf minder eigen geld hoeft te investeren, zodat u meer geld overhoudt om te beleggen/investeren. Neem contact op met één van onze vastgoedspecialisten om u hier meer over te vertellen.