Synergie in de financieringsaanvraag voor Jacobushoeve door Credion

Synergie in de financieringsaanvraag voor Jacobushoeve door Credion

‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen’. Het is een uitspraak van Bas van Abeelen, eigenaar van IJsboerderij De Jacobushoeve in Dorst. Een uitspraak die symbool staat voor de manier waarop Bas onderneemt én de manier waarop het financieringstraject met behulp van adviseur Dick de Jong van Credion Drechtsteden is afgerond.

Dick vertelt: “Wij zijn onderdeel van de Schipper Groep. Onze collega accountant Chris van Opstal betrok ons bij deze zaak voor financieringsadvies. Het ging om een financiering voor Jacobushoeve, waarmee Bas het bedrijf volledig op zijn naam zou krijgen.”

Na het overlijden van zijn vader elf jaar geleden, besloten Bas en zijn moeder vijf jaar geleden om een andere koers te varen en de originele boerderijbestemming van De Jacobushoeve te wijzigen. Sindsdien maken ze ambachtelijk ijs, voeren ze een kleine menukaart, ontvangen ze groepen en gezelschappen, hebben ze een Bed & Breakfast en boerengolf. Kortom, een veelzijdige horecagelegenheid. 

“Bas is iemand met een duidelijke visie op de markt en hij is ontzettend klantgericht. Hij had al een goed businessplan geschreven. Ik heb een paar tips gegeven, de financiële informatie toegevoegd en de complete financieringsaanvraag opgesteld, zegt Dick. “Het klopt dat ik een heel stuk van de voorbereiding al had gedaan,” vertelt Bas. “Ik heb International Hospitality Management gestudeerd en ben samen met Maurits van den Bosch afgestudeerd. Maurits heeft zijn eigen bedrijf (The Hospitality Firm) en samen maakten we het businessplan voor De Jacobushoeve. Het werd een heel gedetailleerd plan waarin we een hele nette forecast hebben gemaakt. In 2016 hebben we de doelen voor 2017 al behaald. Toch vond ik het belangrijk om er een financieel expert, fiscalist en jurist bij te halen. Zeker met een persoon als Dick aan je zijde straal je vertrouwen uit richting de banken en dat heeft echt toegevoegde waarde. Dick praat op hetzelfde ‘level’, wist exact wat er wel of niet ontbrak in de offertes en wees de banken daar ook op. Hij weet écht van de hoed en de rand. En die uitstekende samenwerking heeft tot een geweldig resultaat geleid.”

Van A tot Z

“Voor sommige klanten voer ik het hele traject van A tot Z uit. Bij Bas was dat anders. Hij heeft niet alleen heel duidelijk in z’n hoofd wat hij wil, maar hij wist het ook te vertalen naar een businessplan. Het totale plan, inclusief de financieringsaanvraag, was zo compleet dat de fiatteringstrajecten bij de banken heel soepel verliepen. Uiteindelijk kon Bas zelfs kiezen, omdat ook de banken veel vertrouwen hadden in zijn bedrijf. Hij is uiteindelijk overgestapt van zijn huisbankier naar een andere bank waar meer mogelijkheden waren.” Bas is heel tevreden over het verloop van het traject. Ook het gebrek aan een 9-tot-5-mentaliteit bij Dick kan hij erg waarderen: “Het is prettig als je óók om negen uur ’s avonds contact kunt opnemen als dat nodig is.”