Groencentrum Deventer gegroeid tot bloeiend bedrijf dankzij samenwerking Credion en PIN Voorschot

Groencentrum Deventer gegroeid tot bloeiend bedrijf dankzij samenwerking Credion en PIN Voorschot

Groencentrum Deventer is een 5000 vierkante meter groot tuincentrum op een super locatie in Deventer (naast de Gamma). Vroeger zat dit groencentrum in Zutphen maar nadat een brand gepaard met veel waterschade het pand daar onbruikbaar had gemaakt moest men uitwijken naar een nieuwe locatie.

De gedwongen verhuizing en de nasleep van de brand waren belangrijke factoren waardoor de winkel in financieel zwaar weer – en daarna een faillissement – terecht kwam, maar dat was ook een kans om schoon schip te maken en een doorstart te maken. Die doorstart kwam er in december 2015 toen Esther Wesselink de inventaris en voorraden overnam van de (failliete) boedel van de winkel van haar ouders.

Over de ondernemer

Esther Wesselink heeft veel ervaring in de tuincentrum branche en is in het bezit van de juiste diploma’s om deze winkel te leiden. Bovendien was ze al actief in de onderneming van haar ouders die haar met raad en daad bijstaan en beide ervaren ondernemers in deze branche zijn. Het is dus een echt familiebedrijf en vele leveranciers hebben vertrouwen uitgesproken in deze ondernemersfamilie.

De financieringsbehoefte

Om de plannen van een doorstart te realiseren moest er op zeer korte termijn een bedrag van 40.000 EURO op tafel komen, onder andere om de borg te betalen voor de huur van het nieuwe tuincentrum en om de bestaande voorraad uit de boedel te kopen vóór de door de curator gestelde “deadline”.

De familie Wesselink benaderde Norbert Horstink van Credion Deventer om hen te helpen bij het rond maken van dit financieringsvraagstuk. Norbert realiseerde zich dat een traditioneel krediet lastig zou worden omdat de tijd benodigd voor het aanvragen van een traditionele financiering er simpelweg niet was.

In zijn overwegingen dacht Norbert toen aan een PIN Voorschot (kort daarvoor was European Merchant Finance partner van Credion geworden) en hij benaderde EMF.

De oplossing

Hoewel er maar ongeveer 24 uur zat tussen de tijd dat EMF benaderd werd en de deadline van de curator is het met gezamenlijke inspanning van de ondernemer(s), Credion en EMF toch gelukt het geld op tijd op de rekening van Groencentrum Deventer te krijgen. EMF was bereid de PIN omzetten van de vorige onderneming als basis te nemen en de ervaring van de ondernemersfamilie positief te laten meewegen in haar oordeel. Ook de nauwkeurige financiële analyse van Norbert Horstink gaf vertrouwen in de toekomstige exploitatie.

Inmiddels is Groencentrum Deventer een bloeiend bedrijf en heeft Esther nog een paar keer een beroep gedaan op EMF voor een PIN Voorschot om het aanbod in het groencentrum verder uit te breiden.

Meer weten?

Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Indien u het op prijs stelt, adviseren wij u naast uw herfinancieringsmogelijkheden ook over waar nog meer financieringsmogelijkheden voor u liggen.