Credion Utrecht regelt FinTech oplossing voor Taxi Centrale Haaglanden

Credion Utrecht regelt FinTech oplossing voor Taxi Centrale Haaglanden

Reclamemail over bedrijfsfinancieringen werd jarenlang in een apart mapje op de computer van Ron van der Wijst bewaard. Handig voor het geval hij het ooit nodig zou hebben. Op het moment dat de relatie van Ron met zijn huisbankier zó verstoord was dat hij die relatie wilde beëindigen, zocht hij het bewuste mapje op, vond een mail van Credion en nam contact op met adviseur Jeroen Lubbers.

Ron van der Wijst is eigenaar van de grootste taxicentrale in Nederland: Van der Wijst Personen Vervoer (Taxi Centrale Haaglanden). “Ons netwerk is enorm groot en heeft landelijke dekking. Er zijn 60 ondernemers en ongeveer 500 taxichauffeurs bij aangesloten. TCH verzorgt kindervervoer, Schiphol taxi’s en het zakelijk vervoer voor alle ministeries en vips uit de Quote 500. We bestaan al jaren, hebben een omzet van 6 miljoen en tóch doen banken steeds moeilijker. Sterker nog: mijn relatie met de bank is niet goed, ik wilde ervan af en heb Jeroen om advies gevraagd.”

Financiering met swaps

Jeroen vertelt: “De huisbankier had voor de crisis een pand gefinancierd, dat was een financiering met swaps erin. Dat betekende een kortlopende rente waarbij een verzekering werd afgesloten, die voorkwam dat je meer moest betalen als de rente zou stijgen. Door de crisis en de dalende rente pakten de swaps niet goed uit voor ondernemers. Ondanks dat de politiek bepaalde dat banken een vergoeding moesten betalen, werden sommige ondernemers gedwongen om de kwestie in de rechtszaal uit te vechten. Zo ook Van der Wijst. Die verstoorde relatie zorgde ervoor dat Ron bij mij aanklopte. Ondanks dat hij aan alle financieringsverplichtingen voldeed, wilde hij verder kijken.”

Herfinanciering bedrijfspanden

“Voor de herfinanciering van drie bedrijfspanden was een bedrag van € 235.000,- nodig. Het doel was om de financiering bij de huisbankier af te lossen, twee nieuwbouw units te kunnen kopen en om een nieuwe ‘direct booking’-website te lanceren. We hebben gekozen voor een online financieringsoplossing ‘Spotcap’. Dit is een nieuwe partij, waarbij de aanvraag voor de financiering volledig via internet loopt. De financiering van de verhuurde bedrijfspanden is ondergebracht bij een private investeerder. Dit is een partij die, in tegenstelling tot veel banken, geen problemen heeft met het financieren van verhuurde bedrijfspanden.”

Ron is tevreden: “Ik heb nog nóóit een financieel adviseur gehad, maar ik voel me gesterkt sinds ik er wel een heb. Als er nu discussies zijn met de bank, dan is Jeroen de eerste bij wie ik aanklop voor een oplossing.”