Aanpak Credion levert De Haas Montage extra voordeel op bij nieuwe financiering

Aanpak Credion levert De Haas Montage extra voordeel op bij nieuwe financiering

Dit jaar ging een lang gekoesterde wens van de jonge ondernemer Gerwin de Haas in vervulling. De eigenaar van technisch installatiebedrijf De Haas Montage in Maurik droomde ervan om binnen zijn verzorgingsgebied een eigen bedrijfspand, inclusief woning, te kopen. Via zijn assurantietussenpersoon werd Gerwin doorverwezen naar Arjan Staal, adviseur van Credion Rivierenland. 

“Ik heb Arjan op vrijdagmiddag om 17.00 uur gebeld en uitgelegd wat ik graag wilde. Hij kwam heel enthousiast op mij over en op zaterdag zaten we al om tafel. Ik vind het prettig dat Arjan geen 9-tot-5-mentaliteit heeft. Daarnaast is hij echt een deskundige op het gebied van financieringen en heeft hij veel contacten in de bancaire wereld, omdat hij daarin gewerkt heeft. Een groot pluspunt vind ik dat hij to the point is. Dat kwam de samenwerking ten goede,” vertelt Gerwin over zijn keuze voor Credion.

Kostenbesparing

Arjan blikt terug: “Het mooie aan dit traject vond ik dat het uiteindelijk niet alleen om een financiering voor de realisatie van het nieuwe pand ging. Ik kreeg ook inzage in de financiële positie van Gerwin in relatie tot zijn bestaande financiers. Hierdoor zag ik kansen om bepaalde zaken anders te regelen en anders te financieren. Dit leverde namelijk ook nog eens een flinke kostenbesparing voor Gerwin op. Zo had hij twee relatief dure bestaande financieringen. Vaak wordt er door financiers niet ‘verder’ gekeken dan de klantvraag en dat is waar Credion in mijn beleving echt meerwaarde kan bieden. Hoewel het niet direct met de financiering op het pand te maken had, heb ik deze bestaande financiering wel meegenomen in de nieuwe financieringsaanvraag.”

Arjan legde het voorstel bij twee banken neer, waarvan één de huisbankier van Gerwin was. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor het aanbod van de andere bank. “Het hele traject is relatief snel afgerond. Halverwege november vorig jaar zaten we voor het eerst met elkaar om tafel. Toen had Gerwin alleen nog maar een pand op het oog. Inmiddels zijn we een halfjaar verder, is het pand aangekocht en zijn het nieuwe bedrijfspand en de woning al in gebruik. Het voordeel is dat we goed en snel konden acteren. Gerwin zorgde ervoor dat alle informatie snel beschikbaar was, waardoor ik mijn werk kon doen.”

Meerwaarde

Credion biedt echt meerwaarde vindt Gerwin: “Het kost natuurlijk wel wat, maar het weegt niet op tegen alle voordelen en het eindresultaat. Al tijdens het intakegesprek keek Arjan naar de haalbaarheid van mijn zaak. Op basis daarvan kon hij aangeven wat eventueel interessante partijen zouden zijn om te benaderen. 

Vertaalslag

Natuurlijk kreeg ik geen garantie dat het zou lukken, maar ik kreeg wel een realistische inschatting. Ik vond het heel fijn dat Arjan tijdens het traject steeds meeging naar de bank, omdat op die manier werd voorkomen dat ik van het kastje naar de muur werd gestuurd. Hij kon de vertaalslag maken van wat ik wil als ondernemer, naar wat ervoor nodig is om een financiering bij de bank te realiseren. Ik ben heel erg tevreden met het resultaat!” 

Meer weten?

Weten wat Credion eventueel voor u kan betekenen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.