Door Credion en PIN Voorschot werd binnen een week de financiering voor Texel Zoo gerealiseerd

Door Credion en PIN Voorschot werd binnen een week de financiering voor Texel Zoo gerealiseerd

Kleurrijke, kwetterende vogels begroeten u zodra u deze tropische oase binnen stapt. Al wandelend langs smalle paden en bruggetjes maakt u kennis met bijzondere tropische planten. Diverse zitjes en doorkijkjes nodigen uit om de paradijselijke rust en harmonie van de tuin te ervaren. Zo beschrijft Texel Zoo (voorheen Vogelbush Eureka) zichzelf op haar website.

Het is een dynamisch bedrijf waar de veranderingen elkaar in rap tempo opvolgen.

Over de ondernemer

Martijn Padberg groeide op tussen de dieren in de dierenwinkel van zijn ouders in Hengelo. In 2011 verhuisde hij naar Texel om voor Vogelbush Eureka te gaan werken. Vervolgens heeft Martijn samen met zijn vriendin Mariëlle in maart 2016 de dierentuin overgenomen van zijn oude werkgever.
Bij de verkoop van zijn privé woning kwam Martijn in aanraking met Maarten Jeroen den Boer, Adviseur van Credion Texel. Toen ook een zakelijke financiering aan de orde kwam, overwoog Maarten Jeroen meerdere opties, waaronder een PIN Voorschot.

De financieringsbehoefte

Het eerste jaar als eigenaar van Texel Zoo was voor Martijn en Mariëlle financieel zwaar. Ze moesten investeren maar hadden ook geld nodig om de extra kosten van hun plannen te dekken.

Zo wilden ze een overdekt terras bouwen voor de horeca gelegenheid; de verblijven van de vogels en vlinders verbeteren en een aantal nieuwe diersoorten aanschaffen, zoals koi karpers; schildpadden; aapjes; opossums en prairie hondjes.

Een korte termijn financiering zou ideaal zijn en omdat een flink gedeelte van de bezoekers met een PIN kaart betaalt, stelde Maarten Jeroen al snel het PIN Voorschot voor. Dat is immers in ongeveer 6 maanden weer afgelost.

De oplossing

Met het PIN Voorschot konden Martijn en Mariëlle hun plannen snel in gang zetten omdat zij het bedrag binnen een week ter beschikking had. Omdat Martijn en Mariëlle iedere dag al honderd en één zaken aan hun hoofd hebben sprak de automatische en zorgeloze manier van aflossen hen ook bijzonder aan.

De verbeteringen en uitbreidingen zijn inmiddels in gang gezet en het bezoekersaantal stijgt. Én, toen het park begin 2017 vanwege de vogelgriep een aantal weken verplicht dicht moest en er dus geen PIN omzet was, hoefde er in die periode niet afgelost te worden zodat Texel Zoo geen betalingsachterstand opliep vanwege deze omstandigheid van overmacht .

Meer weten?

Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Indien u het op prijs stelt, adviseren wij u naast uw herfinancieringsmogelijkheden ook over waar nog meer financieringsmogelijkheden voor u liggen.