Vleesverwerkend bedrijf Willems wordt voorbeeldbedrijf

Vleesverwerkend bedrijf Willems wordt voorbeeldbedrijf

Toen Mark Willems elf jaar geleden het vleesverwerkend bedrijf van zijn vader overnam, ging hij een enerverende periode tegemoet. Mark was 26 jaar toen hij aan het roer kwam te staan van het bedrijf waarmee zijn opa ooit begon. Vrij snel na de overname  ontstonden op de locatie in Ewijk problemen met vergunningen en buren. Om een lang verhaal kort te maken: voor alle partijen was het beter als Mark zich zou vestigen op een andere locatie. 

Mark concludeerde al vlot dat er in Ewijk geen mogelijkheden waren. De gemeente Druten bood nieuwe mogelijkheden. “Deze gemeente is een erg fijne partij om mee samen te werken,” vertelt Mark. “Samen met de handhavers van de oude locatie, de gemeente en een adviesbureau hebben we een nieuw plan opgesteld. Toen ook de milieuvergunningen aangevraagd en toegewezen waren, konden we  daadwerkelijk bezig met onze toekomst.”

Duurzaamheid

“Ik vind dat we zuinig moeten zijn op deze wereld. Daarom voert duurzaamheid als een rode draad door onze nieuwbouwplannen. Denk bijvoorbeeld aan ledverlichting en ook aan warmteterugwinning. De koelvloeistof die gebruikt wordt om de koelcel te koelen, verwarmt het water dat we gebruiken om mee schoon te maken. Het water uit onze eigen waterbron wordt ontijzerd en onthard en heeft dan drinkwaterkwaliteit. We maken er onze vrachtwagens mee schoon, maar vullen er ook de drinkbakken in de stallen mee. Ik heb bewust gekozen voor duurzame kwaliteitsproducten. Die keuzes leidden ertoe dat we uitliepen op onze financiering en zo kwam ik in contact met Credion.”

Specialisme

“In maart 2016 neemt Marks accountant van WEA Deltaland contact met ons op voor de begeleiding van het financieringstraject,” vertelt Ruud Gevers van Credion Oud- Beijerland. “Voor mij is deze case een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen de klant, accountant en Credion. Er was behoefte aan expertise op het vlak van financieringen en dat is ons specialisme. We hebben een heldere, gestructureerde, financiële- en bedrijfskundige rapportage opgesteld voor een uitbreidingsfinanciering en daarbij hebben we ook direct oplossingen aangedragen. Hierdoor kreeg de Rabobank inzage in de bestaande problematiek én in de oplossingen. De relatief hoge overschrijding was in dit geval namelijk goed verklaarbaar en het had een bedrijfsmatige meerwaarde op zowel korte als lange termijn. Door goed te kijken naar de toekomstmogelijkheden werd een gedegen plan opgesteld om de totale financiering terug te verdienen. Een plan waar ook de Rabobank vertrouwen in heeft.”

Voorbeeldbedrijf

Mark heeft de samenwerking met Credion als heel prettig ervaren. Ook nu nog onderhoudt hij contact met Ruud. Hij benadrukt dat hij er zonder de hulp van Ruud en zijn accountant heel anders had voorgestaan. “Het waren tropenjaren. Mijn accountant vertelde dat hij niemand kent die zo vaak de deksel op z’n neus heeft gekregen als ik, en dan toch de volgende dag vol frisse moed weer opbelt. Het zorgde er dan ook voor dat ik éxtra trots was toen de Voedsel- en Warenautoriteit mijn bedrijf bestempelde als een voorbeeldbedrijf!”