Credion regelt nieuwe factoring- en leasepartner voor Pleging Transportservice

Credion regelt nieuwe factoring- en leasepartner voor Pleging Transportservice

In 2008 nam Pieter Pleging Adriaanse Transport in Eersel over, een bedrijf waarvan hij al vijf jaar vestigingsdirecteur was. Na de overname werd de bedrijfsnaam veranderd in Pleging Transportservice. Het bedrijf telt momenteel 22 trekkende eenheden en beschikt over een vaste club chauffeurs. “We doen meer dan alleen van A naar B vervoeren,” vertelt Pieter. “Vooral transport met een toegevoegde waarde is ons sterke punt. Niet alleen zijn veel van onze combinaties voorzien van een laadkraan of meeneemheftruk, ook plaatsen we bijvoorbeeld lichtmasten en verzorgen we installatiewerk.”

Pleging Transportservice had de factoring van haar debiteuren en de lease van de  transportmiddelen ondergebracht bij één van de grotere aanbieders in Nederland. Pieter klopte aan bij Henri van Montfort van Credion Helmond, omdat hij wilde weten of een herfinanciering tegen gunstigere voorwaarden mogelijk was bij een andere partij. “De rente en de kosten waren bij de vorige aanbieder vrij hoog en konden niet verlaagd worden,” geeft Pieter aan.

No-nonsense aanpak

Henri is een voorstander van de no-nonsense aanpak. Hij startte twee trajecten op en vroeg vier offertes aan bij factoringbedrijven en vier offertes bij leasemaatschappijen. Hij vertelde de partijen om in één keer een goede, maar vooral ook passende offerte neer te leggen. Henri geeft aan dat er geen haast was om over te stappen. “We hebben de  eerste offerte begin 2016 aangevraagd en pas op 1 juli is Pleging Transportservice overgegaan naar abcfinance voor de factoring van haar debiteuren.

Doordat er geen acute noodzaak was om over te stappen bevonden we ons in een luxepositie waarin iedereen de tijd had om een zo scherp mogelijke offerte neer te leggen. Uiteindelijk hadden we bij twee partijen een goed gevoel. Bij abcfinance waren de financiële voorwaarden aantrekkelijker en dat gaf de doorslag om met hen door te gaan. Opvallend was dat alle partijen graag met Pleging Transportservice in zee wilden op het gebied van factoring.” Met het nieuwe factoring systeem is het prettig werken vertelt Pieter. “Het is zeer makkelijk en toegankelijk. Minder omslachtig ook dan het oude systeem en daardoor hadden we het snel onder de knie.”

Zonder boete of kosten

“Voor wat betreft de leaseovereenkomst ging het om de bestaande transportmiddelen. De financial leaseovereenkomsten moesten overgenomen worden van de vorige leasemaatschappij. Dan krijg je te maken met boetes, rente en andere kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Na onze interventie en onderhandelingen is het uiteindelijk gelukt om zonder boete of kosten afscheid te nemen van de zittende aanbieder,” geeft Henri aan. “We zijn in zee gegaan met Beequip, een nieuwe partij in de markt. Zij hebben een interessant bod gedaan.”

Beste manier van financieren

Pieter vertelt dat hij de samenwerking met Credion als erg prettig heeft ervaren. “We hebben onze wensen aangaande een nieuwe kapitaal- en liquiditeitsfinanciering en een nieuwe partner voor de financiering van ons wagenpark kenbaar gemaakt, waarna Credion goede oplossingen aandroeg. Vooral de prettige en open communicatie konden wij erg waarderen. Nu beide trajecten zijn afgerond, houden we nog steeds contact met Henri. Als transporteur houden we ons geregeld bezig met vernieuwingen en vervangingen en zijn we altijd op zoek naar de beste manier van financieren. Het is dan fijn om te weten dat je een partner hebt die dit voor je uitzoekt en de voorbereidingen uit handen neemt. Dan is het voor ons makkelijker om een eindbeslissing te nemen.”

Uiteindelijk is Pleging Transportservice met beide oplossingen goedkoper uit dan bij haar vorige aanbieder en is het traject succesvol afgesloten.