Credion ontzorgt Doede Electrotechniek bij herfinanciering

Credion ontzorgt Doede Electrotechniek bij herfinanciering

In januari 2013 namen Henk de Boer, Marcel Bond en Crelis Sier het installatiebedrijf Doede Electrotechniek over van hun toenmalige werkgever. Chris Schaatsbergen van Credion WTZ (Waterland, Texel en Zwaagdijk) beschrijft de drie mannen als rasechte Volendamse ondernemers. “Dag en nacht werken, schouders eronder en gaan!”

De nieuwe ondernemers werken keihard, maken duidelijke keuzes en hebben een groot netwerk aan vaste opdrachtgevers opgebouwd. “In korte tijd hadden ze een financieel gezond bedrijf en waren ze toe aan de volgende stap: hun financiering bij de vorige eigenaar aflossen en een externe herfinanciering van de restfinanciering voor hun bedrijfspand regelen.” Nico Karhof van Nemass De Boer, een bekende uit het netwerk van Chris, vroeg of Credion kon helpen bij het regelen van deze nieuwe financiering voor Doede Electrotechniek.

QuickScan

“Laat ons maar draadjes in elkaar knopen, terwijl jullie zorgen voor een goede deal en een aantrekkelijke financiering,” spraken Henk, Marcel en Crelis meermalen. De Volendammers hadden totaal geen behoefte om tijd en energie te steken in zaken waar ze ‘toch geen verstand’ van hebben. De wetenschap dat er achter de schermen hard voor hun gewerkt werd aan een nieuwe financiering was voor hen voldoende. “Uitbesteden, loslaten en doen waar je goed in bent is heel kenmerkend voor de mentaliteit van de mannen,”  stelt Chris. “Op basis van de verstrekte stukken en informatie hebben we eerst een QuickScan gemaakt om de haalbaarheid van de herfinanciering aan te tonen. Hierin hebben we ook een Rating-rapport en een zogenaamde Benchmarkstudie meegenomen. Vervolgens hebben we kennisgemaakt op het kantoor van Nemass De Boer, de stukken doorgesproken en direct de opdracht gekregen.”

Financieringsplan

“Daarna ben ik aan de slag gegaan met een financieringsplan en heb ik offertes aangevraagd bij vier partijen,” zegt Chris. Opvallend was de reactie van de Rabobank Waterland en omstreken. In plaats van een offerte aan te bieden, vroegen ze om een persoonlijk gesprek met de betrokken partijen. Chris bracht alle documenten op orde, deed de voorbereidingen en plande een afspraak waarbij ook de ondernemers aanwezig waren. De Rabobank wist direct wat voor vlees ze in de kuip had, toen de Electro techneuten bij binnenkomst zeiden: ‘wij hebben het druk, dus u moet wel even opschieten’. Wat volgde was een aanbieding tegen een heel concurrerend tarief en een direct akkoord van de Rabobank. “De enige vertraging die dit project opliep had te maken met drie weken bouwvak én de kermis natuurlijk,” concludeert Chris.