Lease en herfinanciering Salomon Jetting Parts B.V.

 Lease en herfinanciering Salomon Jetting Parts B.V.

SJP is actief in de verkoop van zeer hoogwaardige industriële hogedruk – ultra hoge druk - en rioolreinigings accessoires. Tevens repareert SJP waar nodig deze accessoires ter plaatse en is er veel kennis aanwezig om de klant het juiste reinigingsadvies te geven. Mede door de hoogwaardige producten is het bedrijf niet alleen actief in Nederland, maar met name in Engeland, Scandinavië en ver daarbuiten.

Afgelopen jaar heeft SJP geïnvesteerd in een tweede nieuwe Mercedes Sprinter met een zeer speciale opbouw, waardoor deze auto is omgevormd tot een rijdende combinatie van showroom, magazijn, kantoor en werkplaats. Voor de door SJP benaderde leasemaatschappijen was dit een te bijzonder object en niet financierbaar. Zijn accountant heeft vervolgens Credion Zeeland/Drechtsteden, onderdeel van Schipper Corporate Finance (Schipper Credion), benaderd om te zoeken naar een oplossing. Deze heeft Credion gevonden bij één van de leasemaatschappijen waarmee een goede samenwerking is; deze partij heeft op creatieve wijze meegezocht naar een oplossing die buiten de gangbare standaarden viel. Daarbij werden bovendien gunstige tarieven gehanteerd.

Herfinanciering van de kredietlijn

Daarnaast wilde de ondernemer in verband met de ontwikkeling van een nieuw product en de groei die onderneming doormaakt een herfinanciering van de kredietlijn bij de huisbankier. Dit financieringsverzoek is in een door Schipper Credion opgesteld financieringsmemorandum voorgelegd bij een aantal banken. Resultaat was een overgang naar een andere bank. Deze bank was bereid een hogere financiering te verstrekken tegen een zeer gunstige rente welke beduidend lager was dan welke door de huisbank werd aangeboden. Daarnaast waren ook de overige kosten lager! Kortom: een win-win-win situatie welke in samenwerking met de Schipper Credion adviseur kon worden  gerealiseerd.

Meer weten?

Voor verdere informatie omtrent dit project of willen weten wat Credion voor u kan betekenen, neem dan contact op met:

Credion Zeeland

Hans van Dienst
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (0113) 25 33 11
E-mail: hvandienst@credion.nl

Credion Drechtsteden

Dick de Jong
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (078) 622 11 31
E-mail: ddejong@credion.nl