Constructief meegedacht. Grote kansen zien ..

Constructief meegedacht. Grote kansen zien ..

Wim Gerritsen, directeur van Gerritsen Group in Goirle, zag kansen om zijn bedrijf verder uit te bouwen en zocht financiering voor zijn plannen. Door zijn adviseur werd hij geïntroduceerd bij Credion Midden- Brabant, een initiatief van Van Boekel accountants en adviseurs en oud bankier Rob Snels.

‘Laten we eerst eens door mijn bedrijf lopen, anders is het misschien lastig te begrijpen’, zegt Wim met een lach. Op het terrein staan diverse vrachtauto’s, maar van een regulier transportbedrijf blijkt geen sprake te zijn. ‘Transport is slechts een onderdeel van de totale dienstverlening. Wij richten ons vooral op het begeleiden van het totale project rondom de verhuizing van productielijnen en machines’, aldus Wim.

Het bedrijf is vijftien jaar geleden gestart in het speciaal transport, maar de activiteiten bestaan nu uit industriële verhuizingen in opdracht van industriële opdrachtgevers en veilinghuizen. Naast een vestiging in Nederland heeft Gerritsen ook vestigingen in Engeland en Hongarije. Binnen de groep zijn ruim 100 personen werkzaam, hieronder valt ook de eigen technische dienst die zowel de af- als opbouw verzorgt.

Flinke groei

Credion adviseur Rob vertelt: ‘Wim heeft een flinke groei doorgemaakt en ziet grote kansen. Om deze groei verder te faciliteren dient geïnvesteerd te worden in materieel, ICT en medewerkers.’ Wim wenst met name te investeren in gebruikt materieel. Dit vanwege de duurzaamheid en het feit dat het materieel niet continu in gebruik is, waardoor afschrijving en financiering te zwaar op de exploitatie en kasstromen zouden drukken. Een deel van het materieel bevindt zich in het buitenland, waardoor het geheel op een traditioneel bancaire manier niet financierbaar is. De betaalcapaciteit rust immers voor een deel op toekomstige exploitatie, de waarde van gebruikt materieel is voor een bank moeilijk in te schatten en de grip (lees: zekerheid) op de in het buitenland aanwezige bedrijfsmiddelen is juridisch gezien erg lastig.

Spronginvestering

Gerritsen Group is een financieel gezonde onderneming met een flinke ambitie. Deze ambitie vertaalde zich in een spronginvestering, waarvoor een juiste financier gevonden moest worden. ‘Hierbij speelt niet alleen de vraag wie kan of wil financieren, maar ook wie het best past bij Wim en zijn bedrijf’, aldus Rob. Er werd contact gelegd met een fonds dat zich speciaal richt op gezonde bedrijven met een groeiambitie. Een fonds dat volledig naast de bank financiert, indien gewenst (deels) achtergesteld. Rob verzorgde een uitgebreide rapportage, inclusief historische exploitatie en verwachtingen. Deze rapportage zorgde in combinatie met diverse onderbouwende documentatie voor een financieringsaanbod, waarmee Wims plannen gerealiseerd konden gaan worden. ‘Hierbij is ook rekening gehouden met mijn wensen qua looptijd en voorwaarden’, vertelt Wim.

Inmiddels is een groot deel van de investering gedaan en zijn de eerste positieve effecten zichtbaar. Wim is zeer te spreken over de aanpak van Credion. Ook naar de toekomst toe blijft Credion betrokken. Financieringen zijn immers niet statisch en verdienen voortdurend de aandacht om passend bij de bedrijfsactiviteiten te blijven.