Van in slaap gevallen bedrijf naar flexibele diensteninnovator

Van in slaap gevallen bedrijf naar flexibele diensteninnovator

Het ondernemerschap kriebelde altijd al bij Hannes de Paauw, eigenaar van CTS IT Netwerkbeheer bv. Hij begon onderaan de ladder, beoefende diverse functies, ontwikkelde zijn strategische en commerciële vaardigheden en is nu eigenaar van een groeiend bedrijf met twintig man personeel in dienst.

“Toen ik begon bij CTS IT Netwerkbeheer had het bedrijf te maken met een behoorlijke achterstand in de ICT. Ook was er sprake van klantontevredenheid, ontevreden medewerkers, systemen die niet goed beschikbaar waren en een kennisniveau dat niet up-to-date was. Precies de uitdaging waar ik naar op zoek was,” zegt Hannes. 

100% eigenaar

“In december 2014 zou een evaluatie volgen. Als mijn bijdrage waardevol was gebleken, dan kon ik een aandeel van 15% in het bedrijf kopen,” vertelt Hannes. Na Hannes’ aanstelling concentreerde de eigenaar zich volledig op de CTS IT Softwareontwikkeling en Hannes op CTS IT Netwerkbeheer. “Om die reden stelde ik tijdens de evaluatie in december voor om 50% van CTS IT Netwerkbeheer te kopen. Vanwege een mindere ervaring in het verleden was de eigenaar huiverig voor deze constructie. Hij vroeg me vervolgens wat ik ervan zou vinden als ik voor 100% eigenaar zou worden. Op voorwaarde dat we uit de vraagprijs zouden komen, ging ik natuurlijk akkoord!”

Aankoopbegeleiding

Jan Veldhuizen, adviseur bij Credion, is een bekende van Hannes uit het Veenendaalse netwerk. “Hannes klopte bij mij aan om de aankoopbegeleiding te verzorgen. We startten met een verkenningsgesprek tussen beide partijen waarin we keken naar de waarde van het bedrijf en de toekomstverwachting. Vervolgens hebben we in een aantal gesprekken onderhandeld, is er een uiteindelijke prijs bepaald en kon ik de verkoopovereenkomst opstellen. In de functie van Credion adviseur heb ik de financiële vooruitzichten op papier gezet, zodat we financiers konden benaderen. De Rabobank was al in het voortraject betrokken en gaf aan geïnteresseerd te zijn in het verstrekken van een financiering. Bij de overname zat ook een stuk goodwillfinanciering. De verkoper heeft daarin heel goed meegedacht en een gedeelte van die financiering voor zijn rekening genomen.”

Work Hard & Play Hard

Een goede balans tussen ‘Work Hard & Play Hard’ is het motto van Hannes. Het is een formule die werkt. Sinds zijn aantreden en de overname is de kwaliteit van de diensten gestegen, zijn processen geoptimaliseerd en is CTS IT Netwerkbeheer steeds meer in staat om de klant te ontzorgen. Naar verwachting groeit het bedrijf in 2016 door naar ruim 20 medewerkers.