Credion biedt Dierenkliniek IJzendijke passende financieringsoplossing

Credion biedt Dierenkliniek IJzendijke passende financieringsoplossing

Dierenkliniek IJzendijke heeft Dierenartsenpraktijk De Bruyn-Den Hartog in Kapellebrug overgenomen. Credion Zeeland, onderdeel van Schipper Corporate Finance, begeleidde de dierenartsen bij het aantrekken van de hiervoor benodigde financiering.

Dierenkliniek IJzendijke is sinds de jaren 20 van de vorige eeuw actief in de regio Zeeuws-Vlaanderen en de Belgische kuststreek. Eigenaren van zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren kunnen terecht bij de dierenkliniek voor medische zorg.

Belangrijk voor deze dierenkliniek is een steeds verdere ontwikkeling en verbetering van het diergeneeskundige team. De afgelopen jaren is daarom het huidige team van dierenartsen, mede door een overname, uitgebreid. Hierdoor groeit in zowel de diepte als in de breedte de kennis en kwaliteit van de Dierenkliniek IJzendijke. Ook geografisch breidt men het werkgebied uit. In 2014 is de praktijk reeds uitgebreid met een vestiging in Deurne bij Antwerpen.  Dat de grenzen nog niet zijn bereikt blijkt uit de recente overname van de dierenkliniek in Kapellebrug. 

Financieringsmemorandum

De financiële adviseurs van Credion Zeeland hebben samen met de dierenartsen de huidige financiële situatie in kaart gebracht om vervolgens de financiële behoefte naar aanleiding van de overname in beeld te brengen. Dit alles is samengevoegd in een financieringsmemorandum welke aan verschillende financiers is voorgelegd. Na een geslaagde bankenronde is de totale benodigde financiering verkregen tegen aantrekkelijke condities en voorwaarden en kan de overname worden afgerond.

De dierenartsen kijken terug op een succesvolle samenwerking met Credion. De deskundigheid van de adviseurs, de snelheid waarmee het traject is doorlopen en de goede communicatie met de ondernemers én de financiers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze ervaring, aldus de klant. 

Voor verdere informatie omtrent dit project kunt u contact opnemen met:

Hans van Dienst
Senior Adviseur Financieringsadvies

Telefoon: (0113) 25 33 11
E-mail: hvandienst@credion.nl