Credion begeleidt Hotel Mitland in zoektocht naar herfinanciering

Credion begeleidt Hotel Mitland in zoektocht naar herfinanciering

Al jaren staan de vier broers Wim, Bert, Frank en Rob Plijnaar aan het roer van het goedlopende familiebedrijf Hotel Mitland. De broers maken inmiddels anderhalf jaar gebruik van de diensten van Credion. De zakelijke relatie met Credion adviseur Gerrit Verkerk gaat echter verder terug in de tijd. Die dateert uit begin jaren negentig.

Verkerk vertelt: “Ik ken de vier broers vanuit de periode dat ik nog werkzaam was bij de ABN AMRO bank. Hotel Mitland is altijd één van mijn leukste relaties geweest. Ik heb respect voor de manier waarop de broers het hotel succesvol exploiteren. Anderhalf jaar geleden begon ik met mijn compagnons een vestiging van Credion. In diezelfde periode zocht hotel Mitland een andere huisbankier. Dat ze toen bij mij en mijn partner Henk Westland aanklopten vond ik een mooi compliment.”

Nederlandse Bank

“Onze voorkeur ging uit naar een Nederlandse bank. Dus toen onze financiering werd overgenomen door de Deutsche Bank Nederland, waren wij daar niet heel gelukkig mee,” vertelt Bert Plijnaar. Omdat we fijn samenwerkten met Gerrit in het verleden, hebben we hem en Henk gevraagd om een Nederlandse bank te zoeken die de hypotheekfinanciering van het hotel wilde overnemen.” Verkerk en Westland hebben vervolgens een heel duidelijk overzicht gemaakt waarin de condities van verschillende banken met  elkaar vergeleken werden. Het plan voor de financiering op de middellange termijn bestond onder meer uit vergelijkingen van rentetarieven, afsluitprovisies, aflossingen en voorwaarden van de rekening courant.

Goed voorbereid

“Dit overzicht en de adviezen maakten het makkelijk om een keuze te maken voor drie banken waarmee we in gesprek wilden. We waren goed voorbereid en er is scherp onderhandeld. Het heeft ons zeker geholpen bij het maken van de definitieve keuze voor de ING bank,” zegt Plijnaar. “De nieuwe hypotheek is afgesloten tegen een scherp rentetarief met zeer goede condities en voorwaarden. We zijn dan ook ontzettend tevreden met wat er bereikt is.

Meerwaarde

De overgang naar de nieuwe bank is soepel verlopen en tijdens de eerste evaluatie hebben we uitgesproken dat we uiterst tevreden zijn over de gang van zaken,” vertelt Plijnaar. Hij is dan ook 100% overtuigd van de meerwaarde die Credion heeft geboden: “Gerrit en Henk hebben flink moeite moeten doen om de cijfers van de banken op tijd boven water te krijgen, maar het resultaat mag er zijn. We zijn ontzettend tevreden met onze nieuwe hypotheek bij een Nederlandse bank!” 

Foto: Gerrit Verkerk, Henk Westland & Bert Plijnaar.