Credion en Wildeboer spreken dezelfde taal

Credion en Wildeboer spreken dezelfde taal

Toen Kees-Jan en Desiree Wildeboer van Wildeboer Autoschadespecialist in juni 2014 besloten om het aangelegen bedrijfspand van hun buurman te kopen, gingen ze op zoek naar een financier. Het schadebedrijf wilde graag uitbreiden en ze konden deze unieke kans niet laten schieten. 

Kees-Jan Wildeboer: “Hoewel de automotive branche het best zwaar heeft op dit moment, krijg je deze kans maar één keer. Ik nam contact op met de bankier waar wij al 46 jaar zaken mee deden. Het financieringsproces duurde echter heel erg lang. De bank zag alleen maar bezwaren, terwijl wij juist heel veel redenen zagen om het wél te doen!”

Wildeboer Autoschadespecialist is een echt familiebedrijf. In 1968 maakte de heer Kees Wildeboer zijn droom waar: hij richtte zijn eigen schadeherstelbedrijf op. In 1992 namen dochter Desiree en zoon Kees-Jan de zaak over. Klanten met schade kunnen 24 uur per dag en 7 dagen per week bij Wildeboer Autoschadespecialist terecht. 

Van het transport van een schadevoertuig en overleg met de verzekeringsmaatschappij tot aan de reparatie en het verzorgen van een leenauto: Wildeboer heeft alle expertise in huis. De onderneming is lid van de FOCWA en van Schade Garant (B-status). Daarnaast behaalde het schadeherstelbedrijf het certificaat ‘Duurzaam Bedrijf’ van de Stichting Duurzaam Repareren, waar de Wildeboers erg trots op zijn. 

Oplossing lag voor de hand 

Wildeboer zocht op internet naar andere mogelijkheden om de financiering van het nieuwe pand rond te krijgen en kwam bij Credion terecht. Er was meteen een klik tussen hem en Ed Rademaker van Credion Den Haag. Rademaker ging voortvarend aan de slag en maakte afspraken met drie banken. Na een aantal gesprekken met die banken gaf Wildeboer aan “absoluut geen vertrouwen” meer te hebben in de banken en vroeg Rademaker of het niet anders kon.

“Natuurlijk kon het ook anders,” zegt Rademaker. “De gevraagde oplossing lag voor de hand. Autoschadebedrijf Wildeboer is namelijk een bijzondere onderneming. Het bedrijf staat in de FOCWA top 10 van onafhankelijke schadeherstelbedrijven in Nederland. Zelfs in deze tijd behoudt de onderneming zijn marktaandeel en dat is bijzonder.” Rademaker benaderde twee relaties van Credion die voor een oplossing zouden kunnen zorgen: “Ik introduceerde beide financiers binnen een paar dagen bij Wildeboer. Daarna ging het snel. De financiering kwam rond en waar banken gemiddeld twee maanden de tijd nodig hebben om een lening te verstrekken, kon er met een van de financiers binnen 10 dagen gepasseerd worden.”

Wildeboer is bijzonder te spreken over zijn contact met Credion: “Rademaker begreep wat wij wilden en hij spreekt onze taal. Als ondernemer heb ik geen 9 tot 5 mentaliteit en datzelfde geldt voor Credion.” De overname van het pand van de buurman zorgt voor grote financiële voordelen en een efficiëntieslag, waardoor Wildeboer Autoschadespecialist ook in de toekomst een stevige positie behoudt.