Van klik, kat-in-t-bakkie en kink in de kabel naar alsnog krediet

Van klik, kat-in-t-bakkie en kink in de kabel naar alsnog krediet

Ze zijn vol lof over elkaar: Credionadviseur Paul van Baardewijk en ondernemer Pim Bruins (31). De een roemt de ander om zijn gedreven en sympathieke persoonlijkheid, de ander komt woorden tekort om kennis en expertise van zijn compaan te bejubelen. Eén ding is zeker: er was sprake van een klik. Het duo dook in businessplannen, benchmarkgegevens en de bancaire sector om Pim’s droom te verwezenlijken: een franchise fitnessonderneming met een uniek concept: Anytime Fitness, maar dan ook echt ‘any time’, wanneer het de klant past. De vergunningen waren rond, de behuizing was in zicht, nu restte ‘slechts’ de financiering.

Pim Bruins is zakelijk gezien echt geen nieuwkomer; hij zat als vennoot in het familiebedrijf van zijn vader – tegels en sanitair – en had een behoorlijke voetbalcarrière achter de rug. Sport is een passie, zo wist ook pa. En als de kans zich voor zou doen dat Pim in die branche verder kwam, dan mocht’ie gaan. Die kans kwam, tijdens een beurs, waar Pim aanliep tegen het Amerikaanse Anytime Fitness-concept.

De licentie was al vrij snel binnen. En het contact met Credion kwam tot stand. En dat was maar goed ook. Want het traject nam zeven maanden en wel drie verschillende bankkantoren in beslag. Dat lag niet aan de haalbaarheid van de plannen - in tegendeel, dat leek aanvankelijk ‘kat in ‘t bakkie’ - , of aan de kundigheid van de mensen, maar aan de keuzevrijheid van de bank om wel of niet in een bepaalde sector te willen financieren. En toen kwam de know how van Paul uitstekend van pas: als ervaringsdeskundige in het bankwezen wist hij de wegen voor een ‘work around’; en kon de deal via het landelijk hoofdkantoor en de huisbankier van Anytime Fitness alsnog worden rondgemaakt. Dezelfde bank waarvan de eerdere filialen hadden geweigerd!

Tolk/vertaler

‘Mijn toegevoegde waarde is dat ik grondige kennis van financiële trajecten heb – ik ken zeg maar de binnenkant van de bank -, aldus Paul, en dat gecombineerd met eveneens bancaire managementervaring’. Ik kan mij dus verplaatsen in beide partijen. Tegen Pim kon ik soms bijvoorbeeld aangeven: ik snap dat je dat wilt, maar zoiets kun je echt niet verlangen in de nieuwe financiële wereld. En de bank hóefde eigenlijk niets te vragen, want in alle noodzakelijke gegevens was voorzien.’

Pim Bruins bevestigt die kwaliteiten van Credion. ‘Ik weet heel goed wat ik wil, maar je moet dat kunnen vertalen in ‘bankspeak’. In die zin was Paul een soort tolk/vertaler, waardoor de bank en ik elkaar uiteindelijk goed gingen verstaan. Onze onderlinge klik zorgde ervoor dat ondanks de kinken in de kabel de moed ons niet in de schoenen zonk; ons plan was daarvoor gewoon te goed!’ Paul beaamt dat, en leert iedere twijfelaar tussen neus en lippen door nog een klassieke les: ‘Dit traject in één zin? De aanhouder wint.’

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!