Prepaid Factory

Prepaid Factory

“Wij waren echt op zoek naar maatwerk. Wij zijn een bedrijf dat een enorme ontwikkeling aan het doormaken is en we zochten een nieuwe manier van financiering. Credion was in staat het maatwerk te leveren dat wij zochten. Het resultaat is dat wij als bedrijf klaar zijn om nieuwe stappen te nemen”, zegt Jacques Brulot van Prepaid Factory.

Prepaid Factory levert digitale producten aan winkeliers. “Wat wij aanbieden varieert van beltegoedkaarten tot giftcards die particulieren kunnen uitgeven in winkels tot tegoeden die consumenten kunnen kopen voor online diensten. Als je zo’n rek met cadeaukaarten in de supermarkt ziet hangen, is de kans groot dat het door ons geleverd is.”

Het team van Prepaid Factory bouwt een koppeling tussen het kassasysteem van de retailer en de infrastructuur van Prepaid Factory zelf, waardoor razendsnel geverifieerd kan worden of de klant betaald heeft voor het tegoed dat vervolgens op de giftkaart gezet wordt. “Wij handelen dus volledig in digitale producten en zijn op zoek gegaan naar een financier die daar gevoel bij heeft. Het werkt zakelijk gewoon beter als je het gevoel hebt dat je bank begrijpt waar je mee bezig bent.”

Mensenwerk

Brulot kwam in contact met Diederik de Meester van Credion Utrecht. “Wij waren zelf al best ver met andere financiers, maar toen Diederik mij benaderde liet hij weten nog andere kansen te zien. Toen zijn we eerst eens vrijblijvend gaan kennismaken en al snel bleek dat Credion echt iets voor ons kon betekenen.” Diederik de Meester van Credion Utrecht: “Het blijft altijd mensenwerk, dat vind ik het mooie van mijn werk. Natuurlijk moet het zakelijke deel van het verhaal ook kloppen, maar toen Jacques en ik eenmaal kennisgemaakt hadden, was voor mij al snel duidelijk dat dit een mooie samenwerking zou kunnen worden.”

Omdat Prepaid Factory alleen business-to-business opereert en een groot aantal debiteuren heeft, zocht De Meester een factoringsoplossing. In die constructie neemt de factoringmaatschappij de debiteuren van de klant over. De uitgaande facturen van de klant worden direct betaald door de factoringmaatschappij, waardoor de klant heel snel over zijn geld kan beschikken. “Die snelheid geeft ons de kans echt mee te draaien in de harde retailwereld”, zegt Jacques Brulot. “Bij klassieke vormen van financiering merk je toch dat je het tempo niet aankan. Door deze nieuwe constructie zijn we klaar voor de toekomst.”

Maatwerk

De Meester: “Wij maken altijd een inventarisatie van iedere nieuwe case, alles is immers altijd anders per klant. Toch zie ik dat de oplossingen die we vinden steeds vaker liggen bij alternatieve financieringsvormen. De reguliere grootbank is lang niet meer de enige oplossing voor bedrijfsfinanciering.

Oplossingen als factoring hebben als je het mij vraagt de toekomst. In onze samenwerking met Prepaid Factory kwam alles bij elkaar: alles paste en alles klopte. Maatwerk leveren is het mooiste wat er is.”

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!