Credion ondersteunt vliegende start CINQ ICT

Credion ondersteunt vliegende start CINQ ICT

Op starters zitten de meeste banken niet echt te wachten. Natuurlijk kun je een rekening openen, maar een kredietaanvraag belandt al gauw onder aan de stapel. De risico’s zijn vaak te groot en de zekerheden te gering. Toch lukte het CINQ ICT om met de hulp van Credion een werkkapitaal financiering te krijgen.

CINQ ICT is in juli 2013 opgericht door de compagnons Fabian Bos en Richard van der Meijde en is in Nederland de specialist als het gaat om operationele, tactische en strategische vraagstukken op het gebied van middleware. Middleware maakt het mogelijk dat verschillende software toepassingen, die binnen bedrijven gebruikt worden, met elkaar kunnen communiceren. 

Fabian Bos vertelt: “Bij de start van ons bedrijf hebben wij er bewust voor gekozen om ons te richten op de niche van middleware, omdat wij hier experts in zijn en ons hiermee kunnen onderscheiden binnen de ICT branche. Daarbij zijn wij vooral een kennishuis en geen leverancier van software. Ons concept sloeg aan en ons bedrijf maakte een vliegende start door. In oktober 2013 hebben wij onze eerste medewerker aangenomen
en gedetacheerd bij onze opdrachtgever. Detachering brengt met zich mee, dat wij de salarissen moeten voorfinancieren en daarvoor was extra financiële armslag nodig”.

Ondernemersplan

“Ron Schouw van Ron-ad uit Amsterdam heeft ons geholpen met het schrijven van ons ondernemersplan en hij adviseerde ons om voor de begeleiding bij de kredietaanvraag contact op te nemen met Paul van der Meijden van Credion Nieuw Vennep. De gesprekken met Paul waren erg plezierig en wij hadden veel vertrouwen in zijn werkwijze”. “Het ondernemersplan van CINQ was klaar, maar wij hebben vooral het financiële plaatje nog wat aangescherpt, met bijvoorbeeld een liquiditeitsbegroting,” vertelt Paul van der Meijden. “Vervolgens zijn wij samen met de klant naar de huisbankier gegaan.

Omdat het hier om financiering van het werkkapitaal ging was een rekening-courantkrediet bij de huisbankier de meest voor de hand liggende oplossing”. “De ondernemers hebben uiteraard zelf de gesprekken met de bank gevoerd, maar wij hebben ze daar wel bij geassisteerd. Uiteindelijk was de transactie snel rond, mede dankzij het feit dat het hier om twee ambitieuze ondernemers gaat, die dankzij hun specialistische kennis een vliegende start in de ICT-branche hebben gemaakt”, aldus Paul van der Meijden.

Professionele benadering

“Volgens de ING Bank is het vrij bijzonder dat starters in deze tijd nog een krediet van de bank krijgen. Ik denk dat dat mede te maken heeft gehad met de professionele benadering die wij hebben gekozen. Zowel voor het schrijven van ons ondernemersplan, als voor onze financieringsaanvraag hebben wij professionals ingehuurd. Dat kost misschien wat extra, maar een kredietaanvraag moet je professioneel aanpakken. Zo verdient een intermediair als Credion zich vanzelf terug”, concludeert Fabian Bos.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!