Het GrachtenAtelier stelt vertrouwen in Credion

Het GrachtenAtelier stelt vertrouwen in Credion

Het GrachtenAtelier is zeven jaar geleden opgericht door Jacqueline en Caroline en is gevestigd in twee prachtige werfkelders aan de Oudegracht in Utrecht. Beide zussen stonden destijds op een keerpunt in hun leven toen ze de beschikking kregen over de eerste werfkelder. Deze kelder stond leeg onder de interieurzaak van hun moeder.

Jacqueline heeft een culinaire achtergrond en Caroline een creatieve en dus besloten ze er culinaire en creatieve workshops te geven. Ze beginnen in 2006 op kleine schaal. Het concept slaat aan en al snel krijgen ze de beschikking over een tweede werfkelder op een steenworp afstand van de eerste kelder. Op dit moment bieden zij een zeer ruim aanbod van arrangementen voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, bruiloften, bedrijfstrainingen, boottochten en diners. Twee jaar geleden is ook de voormalige interieurzaak boven de kelder bij de onderneming betrokken en hierin is een galerie ingericht.

In de galerie worden wisselende exposities gehouden met eigen werk van Caroline, gecombineerd met werk van andere kunstenaars. Aankoop onroerend goed Nu zeven jaar later staat er een bloeiend bedrijf met goede vooruitzichten. Toen de gemeente Utrecht besloot om het verhuurde pand af te stoten, kregen de ondernemers de gelegenheid het totale pand te kopen. "Aanvankelijk gingen wij er vanuit dat wij de financiering van de aankoop "gewoon" bij onze huisbankier zelf zouden regelen, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Daarom hebben wij Het GrachtenAtelier stelt vertrouwen in Credion Boudewijn Joosen van Credion ingeschakeld. Boudewijn heeft onze aanvraag financieel onderbouwd en is daarmee naar drie banken gegaan. Uiteindelijk hadden wij de keuze uit twee banken en was er ook nog wat onderhandelingsruimte."

Boudewijn Joosen is naast financieel expert ook een deskundige op het gebied van onroerend goed en dat kwam bij een monumentaal pand in hartje Utrecht goed van pas. "Voor het GrachtenAtelier hebben wij een financiële analyse en bouwkundige analyse uitgevoerd. Dus wat zijn de bouwen onderhoudskosten van het aan te kopen onroerend goed. Het aan te kopen onroerend goed betrof een rijksmonument. En wanneer onderhoud aan een rijksmonument nodig is, dan kunnen de eigenaren een beroep doen op financiering uit het restauratiefonds. Dit fonds beoordeelt de kredietverlening op de zelfde manier, maar werkt met lagere tarieven dan de commerciële banken. Voorheen werd alleen geld verstrekt voor restauratiewerkzaamheden, maar sinds kort is het ook mogelijk het aankoopbedrag te financieren, mits er sprake is van een stuk restauratie/renovatie", aldus Boudewijn Joosen.

"Door Credion in te schakelen voor het regelen van de financiering hebben wij een hoop tijd en energie bespaard. Boudewijn heeft de juiste contacten binnen de sector en weet wie hij waarvoor moet hebben. Bovendien heeft hij de juiste benaderingswijze. Wij hebben er vanaf het begin het volste vertrouwen in gehad dat Boudewijn dit goed voor ons zou regelen. Dan geef je het met een gerust hart uit handen", besluit Caroline.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!