Credion biedt helpende hand bij financiering Wassalon Haak

Credion biedt helpende hand bij financiering Wassalon Haak

Groei betekent investeren en als ondernemer heb je voor investeringen vaak aanvullende financiering nodig. Eenvoudig een bank binnenlopen en de financieringsbehoefte aan de accountmanager voorleggen, loopt regelmatig op teleurstellingen uit. Wat Edwin Haak, directeur en eigenaar van Wassalon Haak, zelf niet voor elkaar kreeg, lukte de adviseurs van Credion wel.

Wassalon Haak uit Den Haag is een wasserij/stomerij, die zowel de zakelijke als de particuliere markt bedient. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de was voor horecabedrijven, schoonheidssalons, maar ook de was- en strijkservice voor particulieren. Als een van de weinige wassalons in Nederland, wast het bedrijf met onthard water, waardoor de stoffen hun kwaliteit en kleur behouden. Daarnaast wordt er gereinigd in koolwaterstof wat ook ten goede komt aan het kwaliteitsbehoud van de stoffen.

Professionele aanpak

De wassalon heeft, vanwege haar professionele aanpak, een goede reputatie opgebouwd en dat is ook te merken aan de hoeveelheid werk. Met name binnen het horecasegment groeit het aantal klanten. Zo hard dat de professionele markt de particuliere klant begon te verdringen. Toen Edwin Haak de kans kreeg om een wasserij in Rijswijk over te nemen, zag hij daarin de oplossing voor zijn capaciteitsprobleem: "Door de overname van de wasserij zou ik een deel van mijn particuliere was omzet daar kunnen verwerken. Door de verplaatsing van deze omzet kan ik mijn professionele wasserij in Den Haag beter benutten. Hierdoor vergroot ik niet alleen mijn omzet, maar ook mijn resultaat. Een win-win situatie dus. Voor de overnamefinanciering ben ik samen met mijn assurantie tussenpersoon naar de huisbankier gegaan, maar zonder succes. Hij heeft mij toen aangeraden om met Credion te gaan praten".

Panklare financieringsaanvraag

Ed Rademaker van Credion werd benaderd om mee te kijken naar de financieringsmogelijkheden. "Na een eerste analyse zag ik dat er wel degelijk mogelijkheden moesten zijn voor de financiering. Het gaat hier om een bedrijf met een behoorlijke groeipotentie. Daarom ben ik begonnen met het stroomlijnen van datgene wat de bank wil weten en dat giet ik vervolgens in een panklaar verhaal voor de bank. Vervolgens heb ik dat voorgelegd aan drie banken en met goed resultaat.

Naast de financiering van het nieuw aan te kopen bedrijf, is ook de bestaande situatie  geherfinancierd en is de nieuwe bank huisbank geworden", aldus Ed Rademaker. Edwin Haak is zeer blij met de begeleiding van Credion: "Zonder Credion was deze financiering niet rondgekomen. Credion weet de juiste weg te vinden in de financiële wereld en kent de juiste mensen. Bovendien kon Ed Rademaker goed aan de bank overbrengen waar ons bedrijf zich mee bezig houdt. Hij heeft ons zeer goed begeleid en was ook altijd voor onze vragen bereikbaar.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!