Credion als de spil bij de financiele zoektocht voor Innosolids BV

Credion als de spil bij de financiele zoektocht voor Innosolids BV

Innovaties zijn een belangrijke stimulans voor economische groei. Maar als ontwikkelaar valt het niet mee de juiste financiering te vinden. Theo van Kessel, managing director van Innosolids BV, schakelde daarom Credion in. "Wij zijn technici die een mooi product hebben ontwikkeld, maar wij hebben geen verstand van bankzaken. Credion was voor ons als een gids in een onbekend land".

Innosolids is een jonge onderneming die kleurmelanges vervaardigt voor kunststoffen. Zij hebben een baanbrekende methode ontwikkeld, het zogenaamde Dry Liquid Color (DLC). Hiermee kunnen op industriële schaal diverse soorten kunststoffen worden gekleurd. Het nadeel van het op de gangbare manieren kleuren van kunststoffen is dat er dragermateriaal aan de kleur moet worden toegevoegd, waardoor de eigenschappen van de kunststof worden aangetast. DLC bestaat uit droge korrels, die eenvoudig te transporteren en te doseren zijn, maar tijdens de productie vloeibaar worden. Daardoor zijn ze goed te mengen met de te kleuren kunststof. DLC wordt reeds toegepast in diverse eindproducten, zoals flessen, speelgoed en meubelen.

Theo van Kessel: "Wij hebben een noviteit ontwikkeld, waarmee wij de markt op wilden. Dat vraagt om een forse investering, waarvoor aanvullend kapitaal voor benodigd was. Wij zijn echter techneuten en geen bankiers, die financieren tot een kunst hebben verheven. Ik leerde Marcel Janssen van Credion kennen en heb hem gevraagd ons te helpen met het financiële plaatje. Wij hadden zelf een businessplan geschreven, maar nadat Credion klaar was met het financiële verhaal, was het plan twee keer zo dik!"

Marcel Janssen: "Wij hebben onze financiële expertise aangewend om het bestaande businessplan te verdiepen en daarmee bruikbaar te maken voor potentiële financiers. Omdat voor de financiering van Innosolids een standaard bancaire financiering niet afdoende was, zijn wij op zoek gegaan naar geschikte investeerders". Die is gevonden in de NV Industriebank LIOF. Deze investeringsbank participeert samen met dochter Nedermaas Ventures in Innosolids, aangevuld met een financiering van de Rabobank. "De Rabobank heeft een speciaal potje, onder de naam Teckle, beschikbaar gesteld voor innovatieve bedrijven die niet voor reguliere kredietverstrekking in aanmerking komen. Zodra de cash flow voldoende is kunnen deze ondernemingen vanuit de normale funding gefinancierd worden", aldus de heer Laeven, teamleider zakelijk Rabobank Westelijke Mijnstreek.

De Industriebank LIOF is een investeringsbank, waarbij de overheid en provincie Limburg de belangrijkste aandeelhouders zijn, met als belangrijkste speerpunt de ontwikkeling van de chemische industrie in Limburg. "Credion heeft het contact tussen LIOF en Innosolids gelegd. Daarna zijn wij zelf met de ondernemer in gesprek gegaan. Wij willen onze klanten in de ogen kunnen kijken om zo hun kwaliteiten als ondernemer te kunnen beoordelen", aldus Jeffrey Lutje Spelberg van Nedermaas Ventures en namens NV Industriebank LIOF.

Van Kessel vergelijkt de begeleiding van Credion als die van een gids in een onbekend land. "De financiële wereld is voor mij totaal onbekend. Ik spreek de taal niet en ik weet niet waar en bij wie ik moet zijn. Kennis die ik niet in huis heb, moet ik inhuren. Credion beschikt over die financiële expertise en is in staat twee werelden met elkaar te verbinden en vertaald plannen in financiële kengetallen. Daardoor kunnen wij ons bezig houden met zaken waar wij verstand van hebben!"

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!