Pintura Coatings schakelt Credion in voor onroerend goed aankoop

Pintura Coatings schakelt Credion in voor onroerend goed aankoop

Onroerend goed huren of kopen; het lijkt een simpele rekensom van plussen en minnen, maar vaak ligt het toch net iets ingewikkelder. Dat ondervond ook Rik Dallinga, directeur en eigenaar van Pintura coatings. In Stadskanaal vond hij een bedrijfspand, waarin hij zijn beide bedrijfsactiviteiten kon onderbrengen. Ten eerste was dat logistiek een stuk eenvoudiger, maar bovendien was het financieel interessanter dan huren.

Pintura Coatings BV heeft een groot assortiment aan impregneringen, coatings, en diverse reinigingsproducten van A-merken voor de professionele markt. Bovendien is het bedrijf uit Stadskanaal officieel distributeur in Nederland van Iso Seal Professional, een product dat daken weer een volledig nieuwe uitstraling geeft. Daarnaast heeft Rik Dallinga een verfwinkel, waarmee hij zich op de particuliere markt richt.

Nadat de partijen het eens waren geworden over de overname prijs van het onroerend goed, moest een financier worden gevonden voor de aankoopplannen. Al snel realiseerde Rik Dallinga zich dat hij zich daarbij het beste kon laten adviseren door een deskundige: "Ik heb eerst zelf met mijn eigen bank gebeld, maar die vroegen om allerlei informatie voordat ze de aanvraag in behandeling konden nemen. Daar heb ik zelf gewoon niet genoeg verstand van". Zodoende kwam hij in contact met Henk Knol van Credion Assen. "Rik Dallinga is een echte handelsman. Verkopen zit hem echt in het bloed, maar financiën zijn niet echt zijn ding. Het is verstandig dat hij een adviseur in handen heeft genomen, zodat de ontwikkeling van zijn bedrijf niet geremd wordt door procedures. Dat zou jammer zijn", aldus Henk Knol.

Na een eerste kennismaking en intake werd besloten om met de financieringsaanvraag aan de slag te gaan. "Daarbij gaan wij gefaseerd te werk. Wij beginnen met het inventariseren van de beschikbare informatie. Zoals bij zoveel ondernemers is alle informatie wel beschikbaar, maar was het wel even zoeken, om alles bij elkaar te krijgen. Nadat alle cijfers geordend waren, zijn wij begonnen met het schrijven van het businessplan. Uiteraard zit dat in het hoofd van de ondernemer, maar wanneer je als ondernemer voor een financiering naar de bank gaat, vragen ze bijna altijd als eerste naar het businessplan", aldus Henk Knol.

Het is in deze tijd zeker niet eenvoudig om een financiering te krijgen, dus je moet heel goed voorbereid bij de bank komen. Dus nadat het businessplan helemaal goed was, is Henk Knol gestart met het opstellen van de kredietaanvraag. "Wij weten precies wat banken willen weten en hoe zij de aanvraag het liefst aangeleverd krijgen. Maar dat betekent niet dat de banken onze aanvragen altijd zo accepteren. De aanvraag van Rik Dallinga hebben wij aan drie verschillende banken voorgelegd. Nadat wij financieringsconstructie nog iets hadden aangepast, is de huisbankier akkoord gegaan met de financiering".

Uiteindelijk heeft het hele traject een paar maanden geduurd. Rik Dallinga is erg tevreden over de dienstverlening en begeleiding van Credion: "Henk Knol heeft het gewoon goed geregeld. Hij weet waar hij het over heeft en hij was altijd goed bereikbaar wanneer ik vragen had".

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!