Credion regelt financieringovername Ruben Robijn

Credion regelt financieringovername Ruben Robijn

Bedrijfsoverdracht is een ingewikkeld traject. Ten eerste om de juiste koper of verkoper te vinden en daarna is het nog een uitdaging om het over de voorwaarden eens te worden. Alsof dat nog niet voldoende is moeten ook nog mogelijke financiers overtuigd worden van de haalbaarheid van de mogelijke deal. Bovendien zijn bedrijfsoverdrachten trajecten, waar je als ondernemer niet dagelijks mee te maken krijgt. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om daarin begeleid te worden door deskundige en onafhankelijke adviseurs.

Ruben Marsman was voornemens zijn bedrijf, Ruben Robijn BV, te verkopen. Een bedrijf dat ongeveer 10 jaar geleden ontstaan is vanuit zijn hobby stenen te verzamelen. Hij begon met de inkoop van stenen, die hij met winst op de markt wist te verkopen. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot een mineralengroothandel voor winkeliers, reformwinkels, therapeuten, en andere wederverkopers van mineralen en fossielen. "Via een bedrijfsmakelaar, die mij kon adviseren bij de bedrijfsoverdracht en mij in contact kon brengen met potentiële kopers, werd al snel de juiste partij voor de overname van Ruben Robijn BV gevonden. Paul Hakker, een zeer ervaren ondernemer, was op zoek naar een bedrijf, dat een aanvulling kon zijn op zijn bestaande bedrijfsactiviteiten. "Ik heb een spiritueel centrum en beoefen alternatieve of liever derde geneeswijzen. Mineralengroothandel Ruben Robijn BV past hier prima bij".

Van meet af aan is er een klik tussen de beide ondernemers en de zakelijke kant van de overdracht kan worden uitgewerkt. Paul Hakker ging aan de slag: "Als ervaren ondernemer ben ik voor de financiering naar mijn huisbankier gegaan. Zij waren direct enthousiast over mijn plannen en ik zag daarom geen obstakels om deze overname gefinancierd te krijgen"." Het liep allemaal echter minder gladjes dan gedacht en bedrijfsoverdracht werd uitgesteld. Inmiddels waren wij twee maanden verder en de spanningen liepen behoorlijk op. Om toch voortgang te houden in het overnametraject werd mij geadviseerd de financieringsaanvraag bij Credion neer te leggen. Ik heb mijn plannen en mijn visie voor de onderneming met Credion gedeeld en zij hebben daar een financieringsaanvraag van gemaakt".

Credion heeft de aanvraag voorbewerkt voor de bank. De aanvraag wordt opgesteld in het format en de taal van de bank. Bovendien kennen zij de mensen daar. Zij sturen een aanvraag alleen in, als het hele verhaal technisch klopt. Natuurlijk wil de bank dan ook de ondernemers en het bedrijf zien en ook dat werd geregeld. Binnen drie weken nadat Credion de aanvraag had binnen gekregen, kon de akte passeren! Uiteraard is daar dan wel door twee mensen heel hard aan gewerkt!" Paul Hakker kijkt tevreden terug: "Credion heeft mijn aanvraag prima begeleid. Zij hebben de aanvraag snel rond gekregen tegen, bovendien tegen heel scherpe tarieven!"

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!