Mensen weten vaak niet hoe banken werken. Credion wel

Mensen weten vaak niet hoe banken werken. Credion wel

Als startende ondernemer is het een hele toer om een financiering rond te krijgen. Zelfs al zijn de plannen nog zo goed en solide, banken zijn extra voorzichtig met startersfinancieringen. Cordelie Huibregtse besloot daarom niet eerst zelf naar een bank te gaan, maar gelijk een deskundige in te schakelen. De eerste plannen voor Kopi Soe Soe ontstaan in 2009.

Oprichtster Cordelie Huibregtse en haar partner doen tijdens een festival vrijwilligerswerk in de wijk Katendrecht in Rotterdam. Tijdens haar werk in de wijk raakt Cordelie gecharmeerd van de wijk en het valt haar op dat aan het Deliplein panden leeg staan. "De volgende dag heb ik een afspraak met de gemeente gemaakt, om te kijken welke plannen zij met deze panden heeft. Uiteraard waren mijn plannen nog niet concreet, maar ze sloten wel aan bij het 3-C concept van de gemeente: Creatief, Culinair en Cultureel. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ben ik verder gegaan met de uitwerking van mijn ondernemingsplan."

Kopie Soe Soe

Kopie Soe Soe wordt een Espressobar, waar de beste koffie in Rotterdam gedronken kan worden en waar goede muziek gespeeld en gedraaid wordt. Overdag kunnen de mensen bij ons terecht voor de lunch en 's avonds veranderen wij de sfeer naar een gezellig café, waar naast een biertje of een lekker glas wijn ook andere diverse bijzondere drankjes geserveerd worden. Ons podium voor jonge, talentvolle muzikanten is weliswaar klein, maar wat betreft de techniek groots. Wij werken met professionele apparatuur en de optredens kunnen worden opgenomen, zodat de muzikanten de opnamen op internet kunnen plaatsen. De muziekstijl is daarbij niet van belang. Het gaat ons er vooral om dat ze gepassioneerd met muziek bezig zijn. Cordelie Huibregtse, oprichter van Kopie Soe Soe: "Mensen weten vaak niet hoe banken werken. Credion wel."

Financiering

De gemeente leverde het pand casco op, maar de rest van de verbouwing was voor rekening van de ondernemer. Gedeeltelijk kon deze gefinancierd worden met een subsidie van de gemeente. Maar voor het overige bestond een additionele financieringsbehoefte. "Bevriende ondernemers hadden mij aangeraden om een financieringsdeskundige in te schakelen bij het regelen van de financiering. Daarom heb ik contact opgenomen met Credion". Gerard Lexmond van Credion Rotterdam vertelt : "Er lag al een uitgebreid businessplan, dat vooral op het financiële gedeelte nog aangepast diende te worden. Wij zijn daar samen met Cordelie mee aan de slag gegaan. Ook hebben wij een panklaar voorstel voor de bank geschreven, waar zij eigenlijk niet meer omheen konden. Onderdeel van ons voorstel was om een gedeelte van de financiering als borgstellingskrediet in te vullen. Daarbij staat de overheid borg voor het krediet.".

"De bank was erg onder de indruk van onze aanvraag. Wij kregen de complimenten over onze voorbereiding, uitwerking en onze gedrevenheid. Dat is mede te danken aan de deskundigheid van Credion. Maar Gerard heeft ons ook zeer goed geholpen bij de eindonderhandelingen met de gemeente. Naast de goede begeleiding hebben wij de samenwerking als zeer plezierig ervaren. De verbouwing is nu in volle gang en wij gaan in maart 2013 open", besluit Cordelie Huibregtse.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!