Credion maakt financiële weg vrij voor Koos Dieters Transport

Credion maakt financiële weg vrij voor Koos Dieters Transport

Koos Dieters reed al jaren in loon dienst als vrachtwagenchauffeur op Scandinavië, totdat zijn werkgever failliet ging. Gelukkig had hij met de opdrachtgever een prima relatie opgebouwd en die bood hem aan als zelfstandig chauffeur te gaan rijden. Maar daarvoor is uiteraard een eigen vrachtwagen nodig.

"Dat is een enorme investering en ik heb natuurlijk niet ergens een grote zak geld liggen om even een nieuwe vrachtwagen te kopen. Dus moest ik op zoek naar een extra financiering. In eerste instantie ben ik zelf naar de bank gegaan om een krediet aan te vragen. Daar kreeg ik te horen, dat zij mijn geen financiering konden verstrekken. Vervolgens heb ik verder gezocht naar een financier en zo kwam ik terecht bij David van Dijk van Credion Groningen", aldus Koos Dieters, oprichter van Koos Dieters Transport. Credion heeft in het eerste gesprek met Koos Dieters een inventarisatie gemaakt van zijn financieringsbehoefte. David van Dijk vertelt over de dienstverlening van Credion: "Wij hebben alle gegevens verzameld en op basis daarvan een uitgebreid plan gemaakt, voorzien van goed onderbouwde prognoses en van de juiste ratio's. Vervolgens hebben wij het onder nemersplan en de bijbehorende financieringsaanvraag voorgelegd aan verschillende banken en leasemaatschappijen".

Kennis en ervaring

De toegevoegde waarde van de dienstverlening van Credion zit vooral in de kennis en ervaring. Voor een startende ondernemer is het een hele klus om met een goede kredietaanvraag bij de bank te komen. Terwijl de situatie van Koos Dieters helemaal niet eens zo heel ingewikkeld is. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een ruime overwaarde op de woning. Maar dat alleen is op dit moment onvoldoende voor banken om een financiering te verstrekken. Wij hebben een compleet doorgerekend plan voorgelegd, waarbij er voor de bank geen vraag tekens meer overblijven en de financiering zo geregeld kon worden. Uiteindelijk heeft een bank een werkkapitaalfinanciering verstrekt en is de financial lease ondergebracht bij een leasemaatschappij van de bank. Zo is alles toch ondergebracht bij één organisatie en dat is voor de verdere communicatie wel zo prettig".

Ook Koos ziet de duidelijk de voor delen van Credion: "Ik heb alle gegevens bij David aangeleverd en daarna heeft hij al het werk gedaan. Zij weten precies wat nodig is voor de bank en bovendien kennen zij de mensen bij de bank. Wanneer ik zelf naar de bank ga, kom ik niet bij de persoon uit welke mij verder kan helpen. Ook heeft Credion voor mij de onder handelingen met de bank gedaan en onlangs zijn alle stukken getekend. Kortom: ik had er zelf geen omkijken na en alles is prima geregeld. De vrachtwagen is geleverd en de eerste rit naar Scandinavië staat op de agenda!"

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!