Bouw Brasserie Lodge Visdonk van start dankzij financiële onderbouwing Credion

Bouw Brasserie Lodge Visdonk van start dankzij financiële onderbouwing Credion

Restaurant Catszand moest wijken voor nieuwbouw vond de gemeente Roosendaal. En eindelijk, 14 jaar na de eerste plannen van de gemeente kan de ondernemer starten met de nieuwbouw van het restaurant. Het restaurant annex partycentrum is in 1980 opgericht door de familie Cats. Na jarenlange onzekerheid, kwam de gemeente in 2003 met het aanbod van de nieuwe locatie op Landgoed Visdonk, een prachtig natuurgebied met vele wandel- en fietsroutes en bovendien gunstig gelegen nabij uitvalswegen van Roosendaal.

Maar voordat de schop de grond in kan, moet uiteraard eerst de financiering geregeld worden. Dat is in deze economisch onrustige tijd voor een horecaondernemer geen eenvoudige opgave. Banken reageren terughoudend op aanvragen uit deze branche en Walter Cats, manager van het huidige restaurant en de nieuwe Brasserie Lodge Visdonk, realiseerde zich dat hij in de huidige markt niet alleen bij zijn huisbankier moest zijn voor de benodigde financiering. "Omdat Credion, als onafhankelijk adviseur, goed de weg kent in de wereld van financiers, kwam ik al snel bij hen uit. Mijn aanvraag werd efficiënt en professioneel opgepakt, waarbij ook de samenwerking met onze accountant prima verliep", aldus Walter Cats.

Eind vorig jaar is John van Steenderen bij Credion Roosendaal begonnen. "Ik merkte al heel snel dat ik met Paul van Baardewijk, oprichter van Credion Roosendaal op dezelfde golflengte zat. Dat heeft er toe bijgedragen, dat ik als ondernemer met veel plezier in de (West)Brabantse MKB sector werk". Credion is erin geslaagd om op korte termijn de gevraagde financiering rond te krijgen, ondanks het feit dat financiers niet direct staan te juichen bij aanvragen voor de horecabranche.

John merkt op dat, ook voor deze sector, goed onderbouwde aanvragen nog steeds een goede kans van slagen hebben. Hij vervolgt: "het unieke van Credion Roosendaal is dat zij enerzijds als intermediair behoort tot de marktleider op het gebied van ondernemingsfinancieringen. Anderzijds heeft zij via de aan haar gelieerde onderneming Criada Participaties BV, ook toegang tot investeerders, die zelfstandig of in combinatie met bancair krediet ondernemers financieren. Vooral sinds de kredietcrisis wordt van deze alternatieve of additionele financieringsmogelijkheid in toenemende mate met succes gebruik gemaakt."

De schop voor het nieuwe restaurant zal in het tweede kwartaal van dit jaar in de grond gaan. Begin 2013 zullen de deuren open gaan voor haar gasten. Naast de nieuwe naam, Brasserie Lodge Visdonk, zal ook de formule anders worden: laagdrempeliger met een inrichting met veel hout, stenen vloer en robuuste houten tafels, waar behalve de wandelaars en fietsers, ook de lunchen dinergasten zich prima thuis voelen. De brasserie krijgt een buitenbar en een aparte ruimte voor kleinere gezelschappen. Bovendien komen er faciliteiten voor kinderen en bijvoorbeeld een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Kortom: een veelzijdige accommodatie op een prachtige locatie!

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!