Boersma Panelen grijpt kans met hulp van Credion

Boersma Panelen grijpt kans met hulp van Credion

Als ondernemer zie je kansen die anderen niet zien. Dat betekent niet dat je ineens over alle benodigde kennis en ervaring beschikt. Dat is vaak een kwestie van vallen en opstaan, maar het is ook zaak om op zoek te gaan naar de juiste adviseurs, die de ontbrekende kennis en ervaring kunnen compenseren. Datzelfde deed Gerben Boersma, oprichter van Boersma Panelen in Assen, toen hij een gat in de markt zag.

Gerben Boersma was tot voor kort werkzaam als inkoper voor een bedrijf in de gipsplatensector. Tijdens zijn werk had hij regelmatig gipsplaten nodig met vier afgeschuinde kanten, in plaats van de standaard twee op de lange zijden van de platen. Deze afgeschuinde kanten maken het mogelijk een wand of plafond van gipsplaten helemaal strak af te werken. Gerben was van mening dat deze platen ook zelf geproduceerd konden worden, maar zijn werkgever zag dit niet zitten. Reden voor Gerben om zelf op zoek te gaan naar een machine, waarmee hij deze platen zelf kon bewerken. "In Duitsland heb ik een machine gevonden die, na een aantal aanpassingen de afgeschuinde kanten kon maken. Voor het aankopen en aanpassen van de machine was kapitaal nodig, net als voor de opstart van het bedrijf. Ik kwam er al snel achter dat ik iemand nodig had die mij kon helpen met het regelen van een financiering, want een standaard starterskrediet was voor mij niet voldoende. Via het internet kwam ik uit bij Marcel Doornbos van Credion Assen".

Marcel Doornbos vertelt over de eerste kennismaking: "Tijdens het eerste intake gesprek heb ik Gerben een aantal tips gegeven, waarmee hij aan de slag kon. Gezamenlijk hebben wij het ondernemersplan voorzien van een marktscan, een onderbouwing van de prognose en intentieverklaringen. Zo lag er uiteindelijk een compleet en onderbouwd ondernemingsplan, dat wij aan potentiële financiers konden voorleggen". Financiële kennis kwam in deze fase goed van pas. "Ik heb onvoldoende kennis van het opstellen van begrotingen en balansen, maar Credion heeft mij daar uitstekend mee geholpen. Mede dankzij de hulp van Credion lag er een geweldig ondernemersplan", aldus Gerben Boersma. Zelf ziet Marcel zijn rol vooral coachend: "Startende ondernemers met een goed idee, komen veel aspecten tegen die volledig nieuw voor ze zijn. Door Gerben vanaf het begin te begeleiden komt hij goed voorbereid met zijn aanvraag bij de bank".

Naast de kennis is ook het netwerk binnen de bancaire sector een groot voordeel volgens Gerben. "Credion weet precies wie hij bij welke bank moeten hebben. De financieringsaanvraag is bij drie verschillende banken neergelegd en uiteindelijk kwamen daar drie voorstellen uit. Ik verkeerde toen in de luxe positie dat ik uit drie verschillende aanbiedingen kon kiezen! Ik heb ontzettend veel aan Credion gehad. Marcel heeft voor mij de onderhandelingen voor een bedrijfspand gedaan, waardoor wij tijdens de opstart fase minder huur hoeven te betalen. Voor een startende ondernemer is dat natuurlijk geweldig!

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!