Credion regelt financiële verbouw voor Jumbo Supermarkt

Credion regelt financiële verbouw voor Jumbo Supermarkt

Het financieren van onroerend goed, een uittreding uit de vennootschap of de verbouwing van een winkelpand zijn los van elkaar al complexe vraagstukken. Wanneer deze vraagstukken dan samenkomen in één financieringsaanvraag, dan is het goed om de hulp in te schakelen van een financieel expert als Credion. Dat heeft Roland Jeelof, mede-eigenaar van Super de Boer Ameland, op advies van zijn belastingadviseur dan ook gedaan.

"De formule Super de Boer houdt op te bestaan en wij moesten dus een keuze maken voor een nieuwe supermarktformule. Vanwege haar aantrekkingskracht is dat de Jumbo formule geworden. Dat betekent dat onze winkel moet worden omgebouwd volgens de Jumbo formule en dat er behoorlijk geïnvesteerd moet worden in de winkel. Daar komt bij dat mijn schoonmoeder commanditair vennoot was, maar wij vonden het onverstandig dat zij met haar vermogen nog zou deelnemen in zulke ingrijpende
investeringen.

En dus is zij uit de vennootschap gestapt en nemen wij het onroerend goed van haar over. Kortom niet alleen het interieur van de winkel wordt verbouwd, ook ons complete financiële plaatje. Onze belasting adviseur Buro- Twa uit Burgum adviseerde ons te gaan praten met Gooitzen van der Schaaf van Credion", aldus Roland Jeelof. Expertise voor complexiteit Gooitzen van der Schaaf vindt het belangrijk om bij dergelijke complexe aanvragen vanaf het begin ingeschakeld te worden: "Drie verschillende kwesties, zoals hiervoor is beschreven, in één keer oplossen geeft veel voldoening. Bovendien maakt de vestigingsplaats van de supermarkt op Ameland de zaak extra bijzonder. Immers het grootste deel van de omzet is afkomstig uit het toerisme en dat is zeer seizoensgebonden.

Door direct in het begin ingeschakeld te worden kunnen wij alle betrokkenen veel tijd besparen." Met zijn kennis en expertise is Gooitzen van der Schaaf aan de slag gegaan. "Ik heb alles op een rij gezet en de mogelijkheden onderzocht en vervolgens een passend financieringsvoorstel gemaakt. Dit plan heb ik aan een aantal banken voorgelegd, die op hun beurt met een aanbieding kwamen. Op basis van de verschillende aanbiedingen heb ik een heldere vergelijking gemaakt en deze heb ik samen met de heer en mevrouw Jeelof besproken. Uiteindelijk hebben zij de keuze gemaakt uit de beste aanbiedingen".

Credion verdient zich terug

Credion heeft Roland Jeelof veel werk uit handen genomen: "Ik ben daar altijd zeer duidelijk over. Wanneer ik een adviseur inhuur, dan moet die zijn geld ook weer opbrengen. Door de lagere kosten die ik aan de bank betaal, heb ik de fee voor Credion binnen enkele maanden terugverdiend. Wanneer ik dit zelf had moeten regelen, had mij dat veel tijd gekost om een aanvraag bij één of hooguit twee banken te doen. Nu heb ik uit verschillende aanbiedingen kunnen kiezen. Uiteindelijk heb ik de bedrijfsfinanciering ook nog bij Jumbo voorgelegd en zij waren van mening dat wij dit heel goed hadden gedaan. Bovendien heeft Credion de contacten en de expertise. Kortom, de factoren tijd, kennis en netwerk maken dat Credion zichzelf voor mij kan terugverdienen". Roland Jeelof verwacht een soepel verloop van de nieuwe winkel. De Jumbo organisatie heeft al veel ervaring opgedaan met het ombouwen van winkels naar de nieuwe formule en hanteert een strakke planning. Jumbo Ameland is dan helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!