REM eiland: een markant restaurant op een markante locatie

REM eiland: een markant restaurant op een markante locatie

Op 5 juli 2011 opende Restaurant REM eiland haar deuren, een bijzonder restaurant op een niet alledaagse locatie. Voor de ondernemers Hilly Engels en Nick van Loon een meerjarig project om REM eiland te kunnen openen. Credion Amsterdam- Amstelland adviseerde en begeleidde de ondernemers bij de financieringsaanvraag. REM eiland lag oorspronkelijk 6 mijl uit de kust van Noordwijk en werd gebruikt voor commerciële radio- en tv-uitzendingen.

Omdat de uitzendingen per wet verboden werden, werd het eiland al 4 maanden na de eerste uitzending in beslag genomen en door Rijkswaterstaat in gebruik genomen. In 2004 verloor het eiland haar functie en was het klaar voor de sloop. In de nazomer van 2006 werd het REM eiland geheel ontmanteld en aan wal gebracht, alwaar het onder de aandacht kwam van Nick van Loon. Samen met zakenpartner Hilly Engels ontwikkelde hij een plan om het eiland te redden van de sloop en het om te toveren tot restaurant. "Wij hebben een zwak voor industrieel erfgoed en dus hebben wij een plan ontwikkeld voor het behoud van het REM eiland", aldus Hilly Engels, mede-eigenaar van Restaurant REM eiland.

Nadat het Amsterdamse havenbedrijf het plan verwelkomde, wisten Nick en Hilly ook woningcorporatie "De Key" te enthousiasmeren voor hun plannen en zo werd het eiland aangekocht en gerenoveerd. Medio maart 2011 was het zover: de verrijzenis van het REM eiland in de Amsterdamse Houthavens. De eerste verdieping is bestemd voor kantoren, terwijl de tweede en derde verdieping en het dakterras bestemd zijn voor het restaurant.

Stoer en authentiek

Hilly licht de formule van het restaurant toe: "Net als het gebouw straalt ook onze kaart stoerheid en authenticiteit uit. Dus bij REM eiland kun je stoer eten, eten zoals het vroeger was. Geen mooi visfiletje, maar een hele vis op de gril, want ook de kop en staart van de vis mogen gezien worden. Bij ons kun je het weer proeven. Kwaliteit en authenticiteit daar draait het bij ons om!"

Netwerk

Op advies van Henk Menks, accountant bij Staelmeesters Accountants, kwamen de ondernemers in contact met Hans Dasselaar van Credion. Henk Menks heeft de ondernemers in het totale traject begeleid en ondersteund. Van het maken van het businessplan en het beoordelen van de haalbaarheid tot het inrichten van de backoffice. Hans Dasselaar heeft zich bezig gehouden met de financiering. Hij is op zoek gegaan naar de juiste financieringsconstructie en financier. "Dankzij ons uitgebreide netwerk en de goede contacten, weten wij waar wij een dergelijke aanvraag het beste neer kunnen leggen en welke voorbereiding daar voor nodig is. Onze bancaire relaties weten hoe wij werken en weten inmiddels ook dat wij alleen haalbare aanvragen indienen", aldus Hans Dasselaar.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!