Credion draagt zorgt voor een groenere toekomst

Credion draagt zorgt voor een groenere toekomst

Frisian Motors is trendsetter in volledig elektrische tuintractoren en transporters voor de professionele markt. Credion Friesland Oost en Credion Roosendaal hebben in samenwerking het benodigde startkapitaal geregeld. Het is augustus 2010 als Theo de Jong van Frisian Motors uit het Friese Bakkeveen via Gooitzen van der Schaaf van Credion Friesland Oost in contact komt met Paul van Baardewijk. Paul is ondernemer te Roosendaal en als franchisenemer van Credion gespecialiseerd in creatief financieren met behulp van particuliere investeerders.

Theo de Jong heeft in samenwerking met Gooitzen een prima businessplan opgesteld. Op basis van dat businessplan hebben een tweetal banken aangegeven te willen financieren mits de ondernemer aan de solvabiliteitseisen van de banken kan voldoen en een belangrijk deel eigen middelen of risicokapitaal kan inbrengen. Theo, die al veel tijd, energie en eigen geld in de ontwikkeling heeft gestoken kan slechts gedeeltelijk aan deze vraag voldoen. Voor het resterende deel is hij aangewezen op risicokapitaal van derden. Dit is het moment dat men te rade gaat bij Paul van Baardewijk die over een uitgebreid netwerk van investeerders beschikt. Paul: "De meesten zijn voormalige ondernemers die soms al meerdere malen een onderneming hebben opgebouwd en succesvol verkocht, of ondernemers die een familiekapitaal beheren. Voor een aantal van die investeerders treden wij op als investeringsmanager. Wij beoordelen businessplannen op (financiële) haalbaarheid en wij brengen de zekerheden en risico's voor deze investeerders in kaart".

Omdat het businessplan van Frisian Motors goed doortimmert is en het product bijdraagt aan een verbetering van het milieu perspectief weet Paul al snel enkele investeerders te enthousiasmeren voor het plan. Daarbij komt ook nog dat het product prijstechnisch vergelijkbaar is met een conventionele variant met verbrandingsmotor. Iets wat bij elektrische auto's bijvoorbeeld nog niet denkbaar is. Uiteraard zijn er ook uitvoerige tests op kwaliteit en duurzaamheid gedaan.

Theo heeft daar de afgelopen jaren veel expertise in opgebouwd en de fabrikant geholpen het product aan te passen aan de Europese eisen en normen. Milieuvriendelijke zitmaaiers en terreinauto's tegen dezelfde aanschafprijs en met dezelfde kwaliteit als een benzine- of dieselmaaier. En dat gecombineerd met een enthousiaste ondernemer met veel kennis van zaken en een uitgebreid netwerk.

In slechts vier weken tijd is de zaak daarom rond. Van eerste contact met Credion Roosendaal tot het uitboeken van de lening, een ongekend korte doorlooptijd. Theo de Jong kan zijn fabrikant in China groen licht geven om de eerste containers te laden en naar Nederland te verschepen. Inmiddels zijn de eerste dealers van Frisian Motors aangesteld en is een landelijk dekkend netwerk binnen handbereik. De verkoop loopt vanaf het eerste begin voortvarend.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!