Deskundig advies Credion bij overnamefinanciering Woonaccent

Deskundig advies Credion bij overnamefinanciering Woonaccent

Mark Kerssies is al jaren vennoot van Woonaccent Makelaars in Westerbork. Zijn medevennoot vindt het na jaren hard werken wel welletjes en wil van zijn pensioen gaan genieten. De beide vennoten zijn het over de overnameprijs wel eens, maar hoe regel je vervolgens de financiering voor deze overname?

Mark Kerssies: "Makelaars hebben het op dit moment niet makkelijk en banken kijken daarom erg kritisch naar de financiering van makelaars. Echter, ondanks de crisis in de markt groeit de omzet van ons kantoor nog steeds." Voor het uitkopen van zijn vennoot had Mark Kerssies een aanvullende financiering nodig. Hij zag tijdig in dat hij hiervoor het beste deskundig advies kon inschakelen en daarom nam hij contact op met Marcel Doornbos van Credion Assen. Marcel Doornbos geeft aan: "Ik ben begonnen met het verzamelen van alle benodigde stukken en heb hiervan een analyse gemaakt. Omdat de financieringsnormen bij banken op dit moment streng zijn, hebben wij samen met de bank gezocht naar een constructie, waarbij er voor de ondernemer toch een gunstige financiering mogelijk was."

Toegevoegde waarde

Daar zit volgens Marcel Doornbos ook zijn toegevoegde waarde in; interpretatie van gegevens en meedenken over de financieringsconstructie. De mensen van Credion weten precies waar banken naar kijken. Daardoor zijn zij, als geen ander in staat om de financiële gegevens van de accountant te vertalen naar een rapport voor de banken. Mark Kerssies ziet duidelijk toegevoegde waarde in de dienstverlening van Credion: "Marcel Doornbos verzamelt eerst alle benodigde gegevens en gaat vervolgens met één compleet dossier naar de bank. Dat werkt efficiënter dan wanneer de bank mij steeds weer nieuwe gegevens vraagt. Dat werkt vertragend en leidt ook tot irritatie van beide kanten. Bovendien weet Marcel precies bij wie hij moet zijn en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo weten wij precies waar wij aan toe zijn.".

"Zo werken wij zelf ook met onze klanten. Wij houden van korte lijnen en vlotte communicatie. Het kan ook bij ons voorkomen dat een woning langer te koop staat. Maar het kan niet zo zijn dat een klant een half jaar niets van zijn makelaar hoort. Wij vinden het belangrijk steeds in contact te blijven met onze klanten en ze op de hoogte te houden van de voortgang. Dit uitgangspunt zien wij ook bij Credion. Dat werkt prettig.". "Al met al heeft het hele traject toch een paar maanden in beslag genomen, maar gelukkig trok Mark Kerssies op tijd aan de bel en is de financiering ruim voor de geplande overnamedatum gerealiseerd", besluit Marcel Doornbos.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!