Credion regelt financiering voor eerste franchiseorganisatie voor de verfgroothandel

Credion regelt financiering voor eerste franchiseorganisatie voor de verfgroothandel

Fons Heirman en Peter Hamstra zagen een gat in de markt toen zij, voor de verfgroothandel van Fons, een aantal processen wilde automatiseren. Met een speciaal voor hen ontwikkeld automatiseringspakket bleken enorme efficiencyvoordelen te behalen. Bovendien werd CRM een fluitje van een cent. Het idee voor de eerste franchiseformule voor verfgroothandels was geboren. Coatinx Nederland werd een feit.

In de aanloopperiode ontstond het besef dat het benaderen van nieuwe potentiële franchisenemers ook een mogelijkheid zou bieden voor een nieuwe verfleverancier. Het Duits kwaliteitsmerk Profitec was voornemens om de Nederlandse markt te bestormen, maar na de ontmoeting met de gedreven ondernemers was het voor hen snel duidelijk: de ideeën van Heirman en Hamstra sloten naadloos aan op de plannen van Profitec. De exclusieve rechten voor de Nederlandse en Belgische markt werden dan ook aan de heren gegund. Profitec Nederland B.V. werd opgericht en aan de Coatinx Group toegevoegd.

Specialisme

Gedurende het realiseren van de plannen werd één ding duidelijk: voor sommige zaken heb je specialisten nodig. Zo werd Eric Broerse van de firma Becofin uit Diemen ingeschakeld voor het opstellen van het franchisecontract en het vastleggen van de franchiseformule. Voor het realiseren van de financiering werd Rinus van Uden van Credion Amsterdam ON benaderd. "Credion heeft ons veel tijd bespaard en ergernis voorkomen. Als ondernemers zij wij overtuigd van ons kunnen en onze plannen. Dat maakt het voor ons soms moeilijk te begrijpen dat banken niet direct met dat enthousiasme meegaan", aldus Heirman. Credion regelt financiering voor eerste franchiseorganisatie voor de verfgroothandel "Credion spreekt zowel onze taal (zij zijn immers ook ondernemer), maar ook die van de bank.". "Gedurende de opstartfase heb je het erg druk en wanneer je dan ook nog met verschillende banken in gesprek moet, dan loop je vast. En waarom zou je het ook doen als er een organisatie is die dat tot haar core business heeft gemaakt?", vult Hamstra aan.

Meer kans met Credion

Het ontbreken van vergelijkingsmateriaal - het betreft de eerste franchiseorganisatie voor verfgroothandels - was een extra complicerende factor. Door tips en een helder opgesteld kredietvoorstel door Credion, werd de kans op het verkrijgen van de financiering vergroot. Daarnaast neemt Credion de banken werk uit handen, waardoor de fiatteur van de bank snel tot de kern van de zaak kan komen. Credion is met meerdere banken in gesprek gegaan en heeft verschillende offertes geregeld. Toen deze niet volledig aansloten bij wat Coatinx en Credion voor ogen hadden, is Rinus van Uden opnieuw de onderhandelingen gestart. Op basis van de beste condities en een duidelijke klik tussen ondernemer en geldverstrekker is er een definitieve keus gemaakt. Coatinx heeft inmiddels de eerste franchisenemers mogen verwelkomen en zal samen met Credion de nieuwe franchisenemers adviseren met hun zakelijke financiële vraagstukken.

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!