Woonvisie IJsselmonde vooruit dankzij heldere aanpak Credion

Woonvisie IJsselmonde vooruit dankzij heldere aanpak Credion

De onroerend goed markt heeft zwaar te lijden van de economische crisis. Banken zijn daarom terughoudend als het gaat om kredietverstrekking aan bedrijven, die actief zijn binnen deze sector en bekijken dergelijke financieringsvraagstukken onder een vergrootglas. Dat betekent echter niet dat ondernemers met een kredietaanvraag geen kans van slagen hebben. Met een goede voorbereiding en de begeleiding van een onafhankelijk krediet intermediair vergroot u uw kansen.

Dat is ook de route die Johan Opschoor, directeur van Woonvisie IJsselmonde volgde. Woonvisie IJsselmonde is een jong en dynamisch makelaarskantoor. Vanuit IJsselmonde bestrijkt het kantoor de gehele woningmarkt onder de Maas. Het kantoor richt zich daarbij met name op Rotterdam-Zuid en daarmee vooral op de goedkopere woningen. Klanten kunnen bij Woonvisie IJsselmonde terecht voor begeleiding bij het zoeken naar de juiste woning, voor aan- en verkoopbemiddeling, voor het maken van taxaties en voor hypotheekadvies. Kortom, een allround makelaarskantoor.

Johan Opschoor wilde beter zicht hebben op de bestaande financieringen en besloot daarom te willen herfinancieren, maar dat is in deze tijd geen gemakkelijke opgave. Via een zakelijke relatie kwam hij in contact met Frank Geelhoedt van Credion Rotterdam-Rijnmond. Credion is één van de grootste, onafhankelijke adviesorganisaties op het gebied van financieringen voor het MKB.

Goede voorbereiding

Johan Opschoor licht deze stap toe: "Onze herfinanciering was geen standaard verhaal en wij beschikken zelf niet over de ervaring om dat op een goede manier te regelen. En een goede voorbereiding is het halve werk. Bovendien moet je binnen de bankensector de juiste personen weten te vinden. Frank Geelhoedt kent de wegen binnen de banksector en is zeer kundig. Daarnaast is Credion onafhankelijk en dat was voor ons een belangrijke voorwaarde om met hen in gesprek te gaan. Frank Geelhoedt heeft onze aanvraag eerst objectief bekeken en een inschatting gemaakt van de slagingskansen. Die was positief. Vervolgens heeft hij samen met ons de aanvraag voor de banken voorbereid en heeft deze aan de bank voorgelegd."

Frank Geelhoedt: "Om in deze economisch moeilijke tijd een financiering te krijgen moet je perfect voorbereid bij de bank komen. Rapportages moeten goed zijn en mogen niet meer vragen oproepen. Dat is bij de aanvraag van Woonvisie prima gelukt. Bovendien wist de bank ook dat Woonvisie IJsselmonde een makelaarskantoor is met een stevige basis: Het kantoor richt zich op Rotterdam Zuid en vooral de goedkopere woningen. Daarnaast is het makelaarskantoor heel sterk in taxaties en maakt het bedrijf zelfs nu nog groei door, mede doordat ze ook de verkoop van de 153 appartementen in Hooghmonde in het hart van de deelgemeente IJsselmonde verzorgen."

Prima samenwerking met Credion

Johan Opschoor: "De samenwerking met Frank is prima verlopen. Hij is een fijne persoon om mee te werken en heeft verstand van zaken. In het verleden gingen wij wel rechtstreeks met de banken in gesprek, maar dan hadden wij steeds verschillende contactpersonen. Dat werkt niet prettig. Met Credion is dat anders en dat geeft duidelijkheid. En bovendien heeft hij zijn woord gehouden. Hij zag mogelijkheden voor financiering en heeft dat voor ons geregeld. Voor ons een belangrijke reden om ook bij toekomstige aanvragen de dienstverlening van Credion in te schakelen."

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!