Overname Tempelman Exclusive begint bij Credion

Overname Tempelman Exclusive begint bij Credion

Bij de overname van een bedrijf komen een heleboel zaken op de nieuwbakken ondernemer af. Zelfs wanneer je al in het bedrijf werkzaam bent en het bedrijf van haver tot gort kent. Een herkenbare situatie voor Willem Timmer, die zich sinds kort de nieuwe eigenaar van Tempelman Exclusive uit Apeldoorn mag noemen.

Tempelman Exclusive is een herenmodezaak opgericht door de heer Tempelman in 1954. In 1981 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoons en samen hebben zij het bedrijf verder opgebouwd. Het assortiment varieert van kostuums tot casualkleding uiteraard aangevuld met de juiste accessoires. De winkel verkoopt toplabels als Burberry, Hugo Boss en verschillende Italiaanse merken. Bovendien is het onder de naam Scabal mogelijk om kostuums op maat te maken, geheel naar eigen wens. Willem Timmer beschrijft: "Wij hebben een zeer trouwe klantenkring, waar we heel zuinig op zijn. Maar Tempelman Exclusive maakt ook een verjonging door. Dat komt omdat mannen steeds modebewuster worden en meer durven. Bovendien, vrijetijdskleding is steeds belangrijker geworden. Om deze reden is ons assortiment de afgelopen jaren uitgebreider geworden. Zo was de broekriem voorheen puur functioneel, tegenwoordig mag of moet hij gezien worden!"

Willem Timmer is al een aantal jaren bedrijfsleider, wanneer hij door de heer Tempelman wordt gevraagd of hij Tempelman Exclusive wil overnemen. Willem Timmer vertelt: "Als bedrijfsleider was ik verantwoordelijk voor de inkoop, verkoop en het etaleren, maar een overname is toch een heel ander verhaal. Ben ik geschikt als ondernemer en waar moet ik beginnen bij een overname? Gelukkig kende ik John Hoven van Credion en ik heb mijn plannen met hem besproken. Hij stelde voor mij tijdens dit traject te begeleiden. Samen hebben wij vervolgens eerst een ondernemingsplan opgesteld. Zijn stapsgewijze en rustige aanpak werkte voor mij heel prettig."

John Hoven van Credion IJssel-Delta licht toe: "Bij de uitwerking van het ondernemersplan heb ik ook veel aandacht besteed aan de kwaliteiten van Willem Timmer als ondernemer. Daarnaast hebben wij begeleid bij de onderhandelingen met de verkoper en uiteraard bij de gesprekken met de banken. Doordat wij vroegtijdig zijn ingeschakeld, zijn wij in staat geweest om de financiële obstakels te overwinnen. Zo hebben wij met de verkoper goed onderhandeld over de te betalen overnameprijs, waardoor we het te financieren bedrag naar beneden konden brengen. Bovendien hebben wij gezocht naar andere vormen van risicodragend kapitaal, zoals het Borgstellingkrediet, waarbij de overheid garant staat voor een deel van de lening. Dankzij de door ons voorgestelde financieringsconstructie werd de overname voor de bank financierbaar."

"Zonder de inspanningen van John Hoven had ik dit niet voor elkaar gekregen", gaat Willem Timmer verder. "Zelf beschik ik niet over de kennis en kunde, die benodigd zijn voor een overname. Bovendien kost een overname heel veel tijd en de dagelijkse leiding over de winkel gaat gewoon door. John Hoven weet waar hij over praat en waar hij aan moet denken. Maar ook na afronding van het traject blijft Credion betrokken. Ze denken met je mee, vragen hoe het gaat en attenderen je op dingen die je als ondernemer niet mag vergeten."

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!