Credion adviseert Zwemcentrum Kollum bij groeiambitie

Credion adviseert Zwemcentrum Kollum bij groeiambitie

Voor startende ondernemers is het vaak lastig om bankkrediet te krijgen. Wanneer de eigen middelen ontoereikend zijn, moet worden uitgekeken naar mogelijkheden voor extra risicodragend kapitaal. De te betalen rente hiervoor is in de regel duurder, dan voor bancair krediet. Om deze reden is het raadzaam, om na enkele jaren van groei, de mogelijkheden voor een goedkopere financiering te onderzoeken. Zwemcentrum Kollum schakelde daarom Credion in om te bekijken of een herfinanciering mogelijk was.

Zwemcentrum Kollum is in 2005 opgericht door Michel Vaatstra en Hans Pantjes. Het biedt zwemactiviteiten voor verschillende doelgroepen, voor jong en oud. Naast het zwembad heeft het centrum een prachtige horecagelegenheid, die zeer geschikt is voor familiefeesten, bedrijfsuitjes en andere activiteiten. Maar uiteraard ook gewoon een kopje koffie, terwijl u zit te kijken naar de zwemlessen van zoon of dochter.

De zwemactiviteiten variëren van babyzwemmen, zwemlessen of bijvoorbeeld aquarobics, allemaal onder zeer deskundige begeleiding en in kleine groepen. Zo bestaan de groepen voor zwemlessen uit maximaal 5 kinderen. Michel Vaatstra vertelt over de werkwijze: "De individuele begeleiding vinden wij zeer belangrijk. Daarom hebben wij bij aanmelding voor de zwemles eerst een intake met het kind en de ouders, zodat wij een goed beeld krijgen van de zwemervaring van het kind, maar ook of er speciale aandachtspunten zijn. Tijdens de zwemlessen maken wij gebruik van Swimsafe, een zwempakje, waarmee de kinderen direct in het diepe kunnen en zich toch vrij kunnen bewegen. Bovendien gaat de zweminstructeur voor optimale begeleiding altijd mee in het water."

Het succes van het concept is inmiddels gebleken: bij de start zijn de oprichters begonnen met 2 personen en nu ruim 4 jaar later, werken er 16 mensen bij het bedrijf. Bij de oprichting hebben de ondernemers extra risicodragend kapitaal aangetrokken van een investeerder. Vanwege de goede resultaten over de afgelopen jaren wilden de ondernemers de mogelijkheden onderzoeken om deze financiering elders tegen lagere kosten onder te brengen. Daarom zijn zij naar Gooitzen van der Schaaf van Credion Friesland gegaan. Gooitzen van der Schaaf legt uit wat er moest gebeuren: "Vanwege de goede resultaten moest het mogelijk zijn om een bancaire financiering te regelen. De destijds gekozen constructie was toen een prima oplossing, maar nu kan het goedkoper. Wij hebben daarom een bedrijfsanalyse gemaakt en dit vertaald in een financieringsaanvraag. Deze hebben wij aan verschillende banken voorgelegd."

"Banken zijn gezien de huidige economische situatie nog steeds terughoudend. Dat maakt het voor MKB-bedrijven lastig om financiering te krijgen. Dat is jammer en niet nodig. Er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van financiering met overheidsgarantie, terwijl dat voor de banken toch extra zekerheden biedt. Wij attenderen banken en ondernemers op deze mogelijkheid. Daarnaast tonen steeds meer buitenlandse banken interesse voor Nederlandse MKB-bedrijven. Vanwege ons uitgebreide netwerk is Credion in staat aanbieder en vragers bij elkaar te brengen."

"Credion heeft de herfinanciering van ons bedrijf heel goed opgepakt", gaat Michel Vaatstra verder. "Zij nemen de regie in handen. Doordat zij weten wat de banken willen weten, komen zij goed voorbereid bij de bank en zijn zij een volwaardig gesprekspartner. Nu konden we kiezen uit verschillende aanbiedingen en dat leverde ons gunstige condities op." "Vanwege het succes van ons Zwemcentrum in Kollum zijn we nu bezig met uitbreidingsplannen. Wij willen ook in andere plaatsen een ZwemCentrum oprichten. En ook nu betrekken we Credion al bij het maken van onze plannen."

Geïnteresseerd?

Heeft u MKB krediet, ondernemerskrediet of alternatieve financieringsvormen nodig? Bent u starter en zoekt u starterskapitaal? Heeft u grondfinanciering, scheepsfinanciering of durfkapitaal nodig voor een bedrijfsovername of de financiering van uw bedrijfs onroerend goed? Of bent u benieuwd wat crowdfunding, factoring, financial lease of payrolling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op, want Credion realiseert graag uw bedrijfsfinanciering!